Malmörestaurang prisad

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurang på Kalendegatan tilldelades utmärkelsen Årets restaurang av Malmö Citysamverkan.

Kol & Cocktails på Kalendegatan 16 i Malmö har förärats utmärkelsen Årets Restaurang med motiveringen;

”Köket, baren, servicen, musiken – allt detta vävs samman till en härlig upplevelse i tjusigt inredda lokaler med en Malmö-twist”.

Restaurangen drivs av Michael Fogelqvist, Mattias Tornblad, Patrick Jakobsson och Robert Börjesson och öppnade i Malmö i mars i år. Restaurangkonceptet Kol & Cocktail grundades 2015 i Helsingborg.

-Mottagandet i Malmö har varit över alla förväntningar och vi är enormt tacksamma för den positiva respons vi fått av våra gäster, säger Michael Fogelqvist i en kommentar.

- Vårt fokus på att ge våra gäster en helhetsupplevelse med lika mycket fokus på mat & dryck som service, inredning och musik har visat sig vara lyckat även i Malmö och givetvis är det jättekul att få detta pris redan första året. Att det både är en omröstning hos allmänheten och därefter en sakkunnig jury som ligger till grund för utmärkelsen är extra kul fortsätter Mattias Tornblad som är den av delägarna som är ansvarig för verksamheten i Malmö.

Även kaféet Eida prisades av Malmö Citysamverkan och därtill gick priset Årets Servicestjärna till Jimmy Jensen  hos Malmstens Fisk & Kök i Malmö Saluhall. 



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.166