Tylösandsrestaurang rivs

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurang Salt rivs i väntan på ny detaljplan.

I väntan på ny detaljplan måste byggnaden belägen på klipporna vid Tylösand rivas. Salt har haft ett tidsbegränsat bygglov, 2010-2011, på platsen som gått ut varför byggnadsnämnden på onsdagen beslutade att restaurangen måste tas bort inom tre månader för att undvika fast vite om 1 miljon kronor.

– Vi satsar på att utveckla Tylösand och där ingår bland annat att hitta en permanent och hållbar lösning för restaurang Salt. Men vi måste följa lagstiftningen. Restaurangbyggnaden har inget bygglov och då kan vi inte låta den stå kvar, säger Kjell Helgesson (C), ordförande i byggnadsnämnden i en kommentar.

Då både bygglovsärende och detaljplaneärende varit överklagade och behandlats i flera rättsinstanser så har byggnaden fått stå kvar i väntan på avgörande.

I ett pressmeddelande skriver byggnadskontoret att dialog  förts i positiv anda med restaurangverksamhetens ägare. En ny detaljplan är ute på granskning och så fort den vinner laga kraft kan Salt söka ett permanent bygglov cirka 100 meter från nuvarande placering.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.149