Svensk prisad i WWC

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han är världsmästare i After Dinner Cocktail i World Cocktail Championchips 2017, WCC.

Tommi Komljenovic från Jönköping korades till världsmästare i After Dinner Coktail, under World Cocktail Championchips 2017, WCC. Tävlingen avgjordes i Köpenhamn 15 till 19 oktober och bartenders från 65 länder deltog.

Han vann i kategorin med dessertdrinken Golden Lemon Pie. Som vinnare i sin kategori gick Tommi Komljenovic vidare till den så kallade”Superfinalen”, där kategorivinnarna möts och en utses till IBA-World Bartender of the year. Han uppges ha varit snubblande nära men föll på mållinjen mot Österrikes Mario Hofferers som segrade med en poäng. Deltog i tävlingen gjorde även Christoffer Gürow Lundkvist som var med för andra året i rad och landade på 15:e plats av 40 deltagare.

Det här ingår i Tommi Komljenovic vinnarcocktail Golden Lemon Pie;

2 cl Sipsmith Gin

3 cl De Kuyper Butterscotch

1 cl Giffard Limoncello

1,5 cl Teisseire Jucci Citron

2,5 cl Färskpressad citron



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Nyhetsbrev

Myllymäki till Stadsparken

Arkiv

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Sänd till en kollega

0.288