Dags för Årets Servitör

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Tuffa tävlingsälskande finalister finns med i årets startfältet, bland annat en kandidat som var med i Året Servitör 2016 och en kandidat som tävlat i Svenska Sommelier Mästerskapen. Följ tävlingen här.

Följ tävlingen live här;https://www.facebook.com/aretsservitor/ 

Tuffa tävlingsälskande finalister finns med i startfältet detta år, bland annat en kandidat som var med i Året Servitör 2016 och en kandidat som tävlat i Svenska Sommelier Mästerskapen.

Följ tävlingen på plats, mingla med branschkollegor, nätverka med matsalseliten och gör sensoriska tester. Johan Backeus, Årets Kock 2017, är på plats och bjuder på höstsmaker att njuta av tillsammans med Restaurangakademiens köksmästare.

Årets semifinal och final  äger rum 15 oktober på restaurang K-märkt på Linnegatan 87 i Stockholm.

 Årets finalister är: Joakim Bogström, Vinbaren i Åre, Oskar Johansson, Operakällarens Matsal, Stockholm, Daniel Norlander, Restaurang Hak, Scandic Europa, Göteborg, Jonathan Nyström, Monrads, Djursholm, Douglas Smith, Grand Hotel i Saltsjöbaden och Emma Ziemann hos Upper House Dining i Göteborg. 

Program

15.00 Dörrarna öppnas

15.15 Semifinalen med årets semifinalister startar.

17.15 Samtal på scenen

18.00 Finalduellen mellan årets finalister

18.45 Vinnaren koras och prisutdelning

Finalister: Joakim Bogström, Vinbaren, Åre Oskar Johansson, Operakällarens

Matsal, Stockholm Daniel Norlander, Restaurang Hak, Scandic Europa, Göteborg

Jonathan Nyström, Monrads, Djursholm Douglas Smith, Grand Hotel,

SaltsjöbadenEmma Ziemann, Upper House Dining, Göteborg



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Program GastroNord 24-27 april 2018

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Nyhetsbrev

Bubbelvåffla i Malmö

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Pubexpansion för Rasta Group

Sänd till en kollega

0.111