Finalisterna i Årets Arbetsplats 2017 utsedda

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är företagen som tävlar om krogföretagens nya superpris.

Finalisterna i det nyinstiftade priset Årets Arbetsplats 2017 är:

Mat- och dryckesavdelningen på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

Hantverket Mat&Bar i Stockholm

Sigtunahöjden Hotell & Konferens AB i Sigtuna

Priset delas ut under Restauranggalan som arrangeras för tionde gången och äger rum på Cirkus i Stockholm 16 oktober och tidningen R&S och Jonas Sundin och Lars Larssson, Majola Restaurangkonsult, är initiativtagare till studien och priset.

– Det finns massor av otillsatta tjänster i branschen. Det finns massor av människor som älskar yrkeslivet på krogen, men personalomsättningen är trots det hög. Vi frågade oss varför ekvationen inte går ihop och började jakten på de bästa arbetsplatserna på landets restauranger, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på branschtidningen RS Restauranger & Storkök.

Till grund för det nya priset ligger en unik nationell studie som tagits fram av tidningen R&S tillsammans med bemanningsföretaget Majola. Den nationella studien är baserad på frivilliga enkätundersökningar där 250 restaurangföretag i Sverige deltagit.

Studien har genomförts i flera steg; från undersökning med frågor om arbetsmiljö, ledarskap och företagskultur till djuplodande enkät bland medarbetarna på arbetsplatsen. Utifrån resultatet av enkäten har en bedömning och analys genomfört. De tre finalföretagen har rankats högst och utmärkt sig inom arbetsvillkor, ledarskap och företagskultur.

Nu ska juryn besöka de tre nominerade arbetsplatserna för att samla in kompletterande uppgifter både genom bokade möten och ”mystery guest”-besök.

Informationen från de avslutande besöken kommer sedan att analyseras för att utse en vinnare.

– Det handlar inte bara om att utse en vinnare utan också om att beskriva vad som skapar bra arbetsplatser och visa på de goda arbetsgivarnas strategier. Vi gör detta för att gå till botten med rekryteringsproblematiken, visa på de goda förebilderna och därmed ge konkreta exempel på vad man faktiskt kan göra för att lyckas rekrytera och behålla personal. God företagskultur ger bättre gästupplevelser och ökad lönsamhet, säger Lars Larsson, Majola.

Enkäten, som psykologer på Konsultföretaget Wildfire upprättat, är genomförd av Quicksearch och svaren är anonyma. En sammanfattning av den nationella studien presenteras i en rapport i samband med utdelningen av priset Årets Arbetsplats.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Pontus Groups nästa giv

I slutet av oktober öppnar Vinterträdgården by Pontus.

Ny restaurangchef till CulturBar

Med ett förflutet från Berns Asiatiska, Hamburger Börs och StureCompagniet tar han sig an restaurangen i Gamla Stan i Stockholm.

Norda i ny skepnad

Nu öppnar Gast

Teamet bakom Snickarbacken 7 och Kaffeverket har öppnat nytt vid Spökparken i Stockholm.

Ny vd till Nordic Light Hotel

Ekstedt ut - Supper in

Restaurangkonceptet firar tio år med att öppna nytt i Niklas Ekstedts lokaler på Regeringsgatan .

Stockholmarna säger nej till Stureplanerna

Arkiv

De tävlar i Årets Konditor

I mitten av oktober avgörs vilken som är Sveriges mesta konditor på årets upplaga av Bak- & Chokladfestivalen.

Makrillfisket öppet igen

Glögg med smak av...

I hotellets vinkällare

Han är ny chef hos Lantmännen

Åhléns City bjuder in Systembolaget

I veckan öppnar Systembolaget en ny butik i centrala Stockholm.

Prisbelönt kock till Sodexo

Kvartett till Hagabadet

Nu öppnar Hagabadets restaurang på nytt.

Sebastian Gibrand till kock-EM

Han ska tävla i Bocuse d´Or 2018 i Turin i juni nästa år. En lammrätt och en vegetariskt rätt bestående av bland annat kål ledde till vinst i den svenska deltävlingen.

Nära köket, nära kocken

Mathias Dahlgren öppnar chef´s table på Rutabaga.

Restauranggalan 2017
Finalisterna i Årets Arbetsplats 2017 utsedda

Här är företagen som tävlar om krogföretagens nya superpris.

Till undsättning av Medelhavspärlan

Trendrapport: Upplevelser, ensamätande och snabbhet

Experience, Solo och Speed. Det är de nya megatrenderna på matområdet som kommunikationsbyrån Food & Friends lyfter fram i årets trendrapport.

Nytt kollektivavtal mellan Visita och Kommunal

Matutbyte Kanada - Sverige

Restaurangduo till Teatern

Melker Andersson och Danyel Couet öppnar Dos Gringos.

Casino satsar med lunch

Hotell i ny kostym

Nära pallplats för årets unga kock

Markreservation för Mälarterrassen

Mammasushi med rå lax

Premiär för matfestival

De tävlar i Årets Servitör

Ny krögargrupp i Hemavan

Nytt hotellvarumärke i Skandinavien

Vd-byte hos Rival

Kungligt för Duni

Krögare öppnar kampanjkontor

Nya rön om stevia

Sänd till en kollega

0.148