Militärkrubb till 19 000

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fazer är huvudleverantör av lisvmedel och måltider till Sveriges största militäröving på 20 år- Aurora 17.

Leverantören ska ombesörja maten till 19 000 män och kvinnor från nio länder som deltar i Aurora 17, med militärövningarna på marken, luften och till sjöss, som inleddes i veckan. Under perioden 11 till 29 september ska Fazer laga maten till militärerna som är ute i fält samt leverera livsmedel till de grupper som tillagar maten själva i fartyg och koktrossar på land.

Därtill levereras ett stort antal dygnsportioner frystorkade rätter och mjukkonserver till de militärer som inte har tillgång till ett riktigt kök.

– Det handlar om gigantiska volymer när 19 000 personer ska serveras mat i olika miljöer. Några av våra restauranger håller öppet dygnet runt under övningsperioden, exempelvis i Såtenäs. Militärerna tjänstgör dygnet runt under tio dagar och vissa av restaurangerna erbjuder natt-menyer, säger Therese Pettersson, sektorchef för Defence inom Fazer Food Services.

Nio länder, och matkulturer, deltar varför måltiderna och maten anpassas för att tilltala så många som möjligt.

Fazer har sedan tidigare och i samarabete med Samhall ett fyraårigt avtal med Försvarets Materielverk, FMV, detta innebär att Fazer serverar mat till nästan alla landets militärer, på 60 enheter över hela Sverige.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De öppnar på centralstationen

Utmanande bransch med stark hierarki

Högt näringsvärde i syrsan

Bohuslänshotell kan vinna gourmetpris

Folkhälsopris till matappar

Myllimäki samarbetar med Finnair

Kocken och flygbolaget i menysamarbete för långdistanslinjer.

Nyhetsbrev

Växjörestaurang öppnar ny bar

Arkiv

De är överens om etableringsjobb

Facket och arbetsgivarorganisation ense om modell för etableringsjobb.

Vem ska driva Fejan?

Stockholmshotell prisat

Studentrabatt på nya Noma

Nya Noma, som slår upp portarna på Refshaleøen, Köpenhamn, välkomnar studenter med rabatterat menypris.

Sopköket öppnar i Söderhallarna

Hett att gå på krogen på julafton

Det blir allt mer populärt att skippa julstöket hemma och istället gå på krogen på julafton.

Eldsjäl prisades på Nordens största Ekomässa

Priset – största hindret för ekovaror

Han är Årets Hållbarhetskock

Gubbhyllan, Restaurang Biologi och Strömmas traktör är Årets Hållbarhetskock.

Rasta förvärvar Gastropub

Menigo tar in ny affärsområdesdirektör

Hon gör årets macka

Brunchkoncept på At Six

Så kan Gröna Lund utvecklas

Fler restauranger och kaféer ska rymmas i nya Kvarteret Skeppholmsviken.

Saffransfestival i Vasastan

Södermalmskrog gästar Brillo

Sju matbloggare prisade

Producent fick Gyllene Glaset

Efter app kokbok

Glädje och besvikelse när Stureplanerna stoppas

Om Gyldene Freden

Slutar med sugrör – för miljön

Han vann Kockarnas Kamp

Pris till Lärjeåns Kök & Trädgårdar

Konkurserna fortsätter öka

Bryggeri för klimatet och mot Trump

Tillförordnad vd blir ordinarie

Han är Årets Fjällkock

För grönare julbord

Sänd till en kollega

0.166