Militärkrubb till 19 000

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Fazer är huvudleverantör av lisvmedel och måltider till Sveriges största militäröving på 20 år- Aurora 17.

Leverantören ska ombesörja maten till 19 000 män och kvinnor från nio länder som deltar i Aurora 17, med militärövningarna på marken, luften och till sjöss, som inleddes i veckan. Under perioden 11 till 29 september ska Fazer laga maten till militärerna som är ute i fält samt leverera livsmedel till de grupper som tillagar maten själva i fartyg och koktrossar på land.

Därtill levereras ett stort antal dygnsportioner frystorkade rätter och mjukkonserver till de militärer som inte har tillgång till ett riktigt kök.

– Det handlar om gigantiska volymer när 19 000 personer ska serveras mat i olika miljöer. Några av våra restauranger håller öppet dygnet runt under övningsperioden, exempelvis i Såtenäs. Militärerna tjänstgör dygnet runt under tio dagar och vissa av restaurangerna erbjuder natt-menyer, säger Therese Pettersson, sektorchef för Defence inom Fazer Food Services.

Nio länder, och matkulturer, deltar varför måltiderna och maten anpassas för att tilltala så många som möjligt.

Fazer har sedan tidigare och i samarabete med Samhall ett fyraårigt avtal med Försvarets Materielverk, FMV, detta innebär att Fazer serverar mat till nästan alla landets militärer, på 60 enheter över hela Sverige.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Pontus Groups nästa giv

I slutet av oktober öppnar Vinterträdgården by Pontus.

Ny restaurangchef till CulturBar

Med ett förflutet från Berns Asiatiska, Hamburger Börs och StureCompagniet tar han sig an restaurangen i Gamla Stan i Stockholm.

Norda i ny skepnad

Nu öppnar Gast

Teamet bakom Snickarbacken 7 och Kaffeverket har öppnat nytt vid Spökparken i Stockholm.

Ny vd till Nordic Light Hotel

Ekstedt ut - Supper in

Restaurangkonceptet firar tio år med att öppna nytt i Niklas Ekstedts lokaler på Regeringsgatan .

Stockholmarna säger nej till Stureplanerna

Arkiv

De tävlar i Årets Konditor

I mitten av oktober avgörs vilken som är Sveriges mesta konditor på årets upplaga av Bak- & Chokladfestivalen.

Makrillfisket öppet igen

Glögg med smak av...

I hotellets vinkällare

Han är ny chef hos Lantmännen

Åhléns City bjuder in Systembolaget

I veckan öppnar Systembolaget en ny butik i centrala Stockholm.

Prisbelönt kock till Sodexo

Kvartett till Hagabadet

Nu öppnar Hagabadets restaurang på nytt.

Sebastian Gibrand till kock-EM

Han ska tävla i Bocuse d´Or 2018 i Turin i juni nästa år. En lammrätt och en vegetariskt rätt bestående av bland annat kål ledde till vinst i den svenska deltävlingen.

Nära köket, nära kocken

Mathias Dahlgren öppnar chef´s table på Rutabaga.

Restauranggalan 2017
Finalisterna i Årets Arbetsplats 2017 utsedda

Här är företagen som tävlar om krogföretagens nya superpris.

Till undsättning av Medelhavspärlan

Trendrapport: Upplevelser, ensamätande och snabbhet

Experience, Solo och Speed. Det är de nya megatrenderna på matområdet som kommunikationsbyrån Food & Friends lyfter fram i årets trendrapport.

Nytt kollektivavtal mellan Visita och Kommunal

Matutbyte Kanada - Sverige

Restaurangduo till Teatern

Melker Andersson och Danyel Couet öppnar Dos Gringos.

Casino satsar med lunch

Hotell i ny kostym

Nära pallplats för årets unga kock

Markreservation för Mälarterrassen

Mammasushi med rå lax

Premiär för matfestival

De tävlar i Årets Servitör

Ny krögargrupp i Hemavan

Nytt hotellvarumärke i Skandinavien

Vd-byte hos Rival

Kungligt för Duni

Krögare öppnar kampanjkontor

Nya rön om stevia

Sänd till en kollega

0.724