Han belönas för regional gastronomi

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Insatser för småländsk och öländsk gastronomi premierades under det gångna veckoslutet.

I fredags delade Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi och prisutdelare Leif Mannerström ut de årliga Det stora priset  samt diplom i sex olika kategorier för att premiera insatser inom öländsk och småländsk gastronomi. Det stora priset tillföll Eksgården i Gårdbys köksmästaren Christofer Johansson med motiveringen lyder:

För utvecklingen av gastronomin på Eksgården i Gårdby på Öland. I den genuina miljön och med stor kunskap och kreativitet skapar han smakrika måltidsupplevelser av lokala råvaror.

Diplomet för Mat och Design gick till formgivaren Ingegerd Råman, medan Åsa Andersson, basenhetschef, Landstinget i Kalmar län prisades med diplom i kategorin Den offentliga maten. Dessutom förärades Åsa och Ola Abrahamsson, Korrö Hantverksby och vandrarhem i Linneryd för Destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse. Diplomet för Främjande av lokal primärproduktion tillföll Veronica och Lennart Svenzén, Nöbble gård i Rockneby och Främjande av lokal förädling och konsumtion gick till Kerstin Fredlund, Hushållningssällskapet, Torslunda på Öland och Yngre förmågor på väg upp blev Christofer Johansson, Eksgården i Gårdby på Öland.

Prisutdelningen skedde vid en ceremoni på Restaurang PM & Vänner i Växjö. 



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De öppnar på centralstationen

Utmanande bransch med stark hierarki

Högt näringsvärde i syrsan

Bohuslänshotell kan vinna gourmetpris

Folkhälsopris till matappar

Myllimäki samarbetar med Finnair

Kocken och flygbolaget i menysamarbete för långdistanslinjer.

Nyhetsbrev

Växjörestaurang öppnar ny bar

Arkiv

De är överens om etableringsjobb

Facket och arbetsgivarorganisation ense om modell för etableringsjobb.

Vem ska driva Fejan?

Stockholmshotell prisat

Studentrabatt på nya Noma

Nya Noma, som slår upp portarna på Refshaleøen, Köpenhamn, välkomnar studenter med rabatterat menypris.

Sopköket öppnar i Söderhallarna

Hett att gå på krogen på julafton

Det blir allt mer populärt att skippa julstöket hemma och istället gå på krogen på julafton.

Eldsjäl prisades på Nordens största Ekomässa

Priset – största hindret för ekovaror

Han är Årets Hållbarhetskock

Gubbhyllan, Restaurang Biologi och Strömmas traktör är Årets Hållbarhetskock.

Rasta förvärvar Gastropub

Menigo tar in ny affärsområdesdirektör

Hon gör årets macka

Brunchkoncept på At Six

Så kan Gröna Lund utvecklas

Fler restauranger och kaféer ska rymmas i nya Kvarteret Skeppholmsviken.

Saffransfestival i Vasastan

Södermalmskrog gästar Brillo

Sju matbloggare prisade

Producent fick Gyllene Glaset

Efter app kokbok

Glädje och besvikelse när Stureplanerna stoppas

Om Gyldene Freden

Slutar med sugrör – för miljön

Han vann Kockarnas Kamp

Pris till Lärjeåns Kök & Trädgårdar

Konkurserna fortsätter öka

Bryggeri för klimatet och mot Trump

Tillförordnad vd blir ordinarie

Han är Årets Fjällkock

För grönare julbord

Sänd till en kollega

0.119