Nära pallplats för årets unga kock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Magnus Åkerström från Stadhuskällaren blev snuvad på medalj i Jeunes Chefs Rôtisseur 2017. Desserten fick högsta betyg.

I fredags tävlade Magnus Åkerström, bland 20 andra kockar, i världsfinalen för unga kockar i tyska Frankfurt.

Tävlingsuppgiften var att tillaga en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med sjötunga, röding, två detaljer av lamm, kronärtskocka och mango som obligatoriska ingredienser. Magnus Åkerströms meny bestod av bakad röding med tartar på sotad sjötunga, variation på blomkål, citronveloutè och dillolja till förrät.

Till huvudrätt serverdes Lammracks och ugnsbakad lammstek, lammsky rotsellericreme, morotsterrine och sotad kronärtskocka och till dessert tävlade Magnus Åkerström med brynt smörglass med mango, hallon, brynt smörkaka och smulor.

Enligt ett pressmeddelande låg rankingen på hans meny nära bronsplats och särskilt efterrätten prisades som en domarfavorit men ett par tekniska misstag gjorde att han tappade chansen till medalj. Åkerström fick do beröm för sin köksorganisation.

Segrade gjorde Amelia Mei Vem Ng från Malaysia. På andra och tredje plats kom Michel Oude Booijink från Holland respektive Christopher Allan Malone från Australien. Tävlingen är öppen för kockar 27 år och på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Tävlingsjuryn bestod av tre köksdomare och sju smakdomare, likaledes från hela världen med bland andra Stefano Catenacci från Sverige.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nytt destilleri ska möta ökad efterfrågan

Absolut-vd: ”Vi får inte tappa tempo”

Anna Malmhake, vd för The Absolut Vodka, leder ett av världens starkaste spritvarumärken och den produkt som står för den största andelen av svensk livsmedelsexport.

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare i Pied Tanca Group.

Han ska starta upp hotell

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Små bryggerier tror på sig själva

Lönsamheten för många mikrobryggerier uppges vara låg, enligt en enkätundersökning genomförd av LRF. Samtidigt är framtidstron stark och en stor del tror på snabb vändning.

Nyhetsbrev

Hon prisas för gastronomisk gärning

Arkiv

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

Sänd till en kollega

0.141