Nära pallplats för årets unga kock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Magnus Åkerström från Stadhuskällaren blev snuvad på medalj i Jeunes Chefs Rôtisseur 2017. Desserten fick högsta betyg.

I fredags tävlade Magnus Åkerström, bland 20 andra kockar, i världsfinalen för unga kockar i tyska Frankfurt.

Tävlingsuppgiften var att tillaga en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med sjötunga, röding, två detaljer av lamm, kronärtskocka och mango som obligatoriska ingredienser. Magnus Åkerströms meny bestod av bakad röding med tartar på sotad sjötunga, variation på blomkål, citronveloutè och dillolja till förrät.

Till huvudrätt serverdes Lammracks och ugnsbakad lammstek, lammsky rotsellericreme, morotsterrine och sotad kronärtskocka och till dessert tävlade Magnus Åkerström med brynt smörglass med mango, hallon, brynt smörkaka och smulor.

Enligt ett pressmeddelande låg rankingen på hans meny nära bronsplats och särskilt efterrätten prisades som en domarfavorit men ett par tekniska misstag gjorde att han tappade chansen till medalj. Åkerström fick do beröm för sin köksorganisation.

Segrade gjorde Amelia Mei Vem Ng från Malaysia. På andra och tredje plats kom Michel Oude Booijink från Holland respektive Christopher Allan Malone från Australien. Tävlingen är öppen för kockar 27 år och på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Tävlingsjuryn bestod av tre köksdomare och sju smakdomare, likaledes från hela världen med bland andra Stefano Catenacci från Sverige.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ny ägare till Rådhuset

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

Nyhetsbrev

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

Arkiv

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.126