Nära pallplats för årets unga kock

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Magnus Åkerström från Stadhuskällaren blev snuvad på medalj i Jeunes Chefs Rôtisseur 2017. Desserten fick högsta betyg.

I fredags tävlade Magnus Åkerström, bland 20 andra kockar, i världsfinalen för unga kockar i tyska Frankfurt.

Tävlingsuppgiften var att tillaga en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med sjötunga, röding, två detaljer av lamm, kronärtskocka och mango som obligatoriska ingredienser. Magnus Åkerströms meny bestod av bakad röding med tartar på sotad sjötunga, variation på blomkål, citronveloutè och dillolja till förrät.

Till huvudrätt serverdes Lammracks och ugnsbakad lammstek, lammsky rotsellericreme, morotsterrine och sotad kronärtskocka och till dessert tävlade Magnus Åkerström med brynt smörglass med mango, hallon, brynt smörkaka och smulor.

Enligt ett pressmeddelande låg rankingen på hans meny nära bronsplats och särskilt efterrätten prisades som en domarfavorit men ett par tekniska misstag gjorde att han tappade chansen till medalj. Åkerström fick do beröm för sin köksorganisation.

Segrade gjorde Amelia Mei Vem Ng från Malaysia. På andra och tredje plats kom Michel Oude Booijink från Holland respektive Christopher Allan Malone från Australien. Tävlingen är öppen för kockar 27 år och på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Tävlingsjuryn bestod av tre köksdomare och sju smakdomare, likaledes från hela världen med bland andra Stefano Catenacci från Sverige.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De öppnar på centralstationen

Utmanande bransch med stark hierarki

Högt näringsvärde i syrsan

Bohuslänshotell kan vinna gourmetpris

Folkhälsopris till matappar

Myllimäki samarbetar med Finnair

Kocken och flygbolaget i menysamarbete för långdistanslinjer.

Nyhetsbrev

Växjörestaurang öppnar ny bar

Arkiv

De är överens om etableringsjobb

Facket och arbetsgivarorganisation ense om modell för etableringsjobb.

Vem ska driva Fejan?

Stockholmshotell prisat

Studentrabatt på nya Noma

Nya Noma, som slår upp portarna på Refshaleøen, Köpenhamn, välkomnar studenter med rabatterat menypris.

Sopköket öppnar i Söderhallarna

Hett att gå på krogen på julafton

Det blir allt mer populärt att skippa julstöket hemma och istället gå på krogen på julafton.

Eldsjäl prisades på Nordens största Ekomässa

Priset – största hindret för ekovaror

Han är Årets Hållbarhetskock

Gubbhyllan, Restaurang Biologi och Strömmas traktör är Årets Hållbarhetskock.

Rasta förvärvar Gastropub

Menigo tar in ny affärsområdesdirektör

Hon gör årets macka

Brunchkoncept på At Six

Så kan Gröna Lund utvecklas

Fler restauranger och kaféer ska rymmas i nya Kvarteret Skeppholmsviken.

Saffransfestival i Vasastan

Södermalmskrog gästar Brillo

Sju matbloggare prisade

Producent fick Gyllene Glaset

Efter app kokbok

Glädje och besvikelse när Stureplanerna stoppas

Om Gyldene Freden

Slutar med sugrör – för miljön

Han vann Kockarnas Kamp

Pris till Lärjeåns Kök & Trädgårdar

Konkurserna fortsätter öka

Bryggeri för klimatet och mot Trump

Tillförordnad vd blir ordinarie

Han är Årets Fjällkock

För grönare julbord

Sänd till en kollega

0.152