Mammasushi med rå lax

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Sushikedja vill krossa myt om intag av rå lax vid graviditet.

Sju av tio svenskar förknippar rå lax med hälsorisker för gravida, och sex av tio anser att gravida helt bör undvika det, visar en ny undersökning från Kantar TNS/Norges Sjömatråd som tagit fram av sushikedjan Sushi Yama.

Nu ändrar kedjan menyer och inför rå, norskodlad lax som standardingrediens i ”mammasushi”.

– Vår förhoppning är att fler restauranger följer efter och uppdaterar sina menyer utifrån gällande kostråd. Alla ska kunna njuta av färsk rå lax, även gravida, säger Line Kjelstrup, Sverigechef på Norges Sjömatråd, den norska fiskerinäringens marknadsorgan.

Tots rekomendationer serverar har endast två av hundra slumpvis utvalda restauranger mammasushi med färsk lax till gravida kvinnor när Norges Sjömatråd lät undersöka menyerna i augusti 2017.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Pontus Groups nästa giv

I slutet av oktober öppnar Vinterträdgården by Pontus.

Ny restaurangchef till CulturBar

Med ett förflutet från Berns Asiatiska, Hamburger Börs och StureCompagniet tar han sig an restaurangen i Gamla Stan i Stockholm.

Norda i ny skepnad

Nu öppnar Gast

Teamet bakom Snickarbacken 7 och Kaffeverket har öppnat nytt vid Spökparken i Stockholm.

Ny vd till Nordic Light Hotel

Ekstedt ut - Supper in

Restaurangkonceptet firar tio år med att öppna nytt i Niklas Ekstedts lokaler på Regeringsgatan .

Stockholmarna säger nej till Stureplanerna

Arkiv

De tävlar i Årets Konditor

I mitten av oktober avgörs vilken som är Sveriges mesta konditor på årets upplaga av Bak- & Chokladfestivalen.

Makrillfisket öppet igen

Glögg med smak av...

I hotellets vinkällare

Han är ny chef hos Lantmännen

Åhléns City bjuder in Systembolaget

I veckan öppnar Systembolaget en ny butik i centrala Stockholm.

Prisbelönt kock till Sodexo

Kvartett till Hagabadet

Nu öppnar Hagabadets restaurang på nytt.

Sebastian Gibrand till kock-EM

Han ska tävla i Bocuse d´Or 2018 i Turin i juni nästa år. En lammrätt och en vegetariskt rätt bestående av bland annat kål ledde till vinst i den svenska deltävlingen.

Nära köket, nära kocken

Mathias Dahlgren öppnar chef´s table på Rutabaga.

Restauranggalan 2017
Finalisterna i Årets Arbetsplats 2017 utsedda

Här är företagen som tävlar om krogföretagens nya superpris.

Till undsättning av Medelhavspärlan

Trendrapport: Upplevelser, ensamätande och snabbhet

Experience, Solo och Speed. Det är de nya megatrenderna på matområdet som kommunikationsbyrån Food & Friends lyfter fram i årets trendrapport.

Nytt kollektivavtal mellan Visita och Kommunal

Matutbyte Kanada - Sverige

Restaurangduo till Teatern

Melker Andersson och Danyel Couet öppnar Dos Gringos.

Casino satsar med lunch

Hotell i ny kostym

Nära pallplats för årets unga kock

Markreservation för Mälarterrassen

Mammasushi med rå lax

Premiär för matfestival

De tävlar i Årets Servitör

Ny krögargrupp i Hemavan

Nytt hotellvarumärke i Skandinavien

Vd-byte hos Rival

Kungligt för Duni

Krögare öppnar kampanjkontor

Nya rön om stevia

Sänd till en kollega

0.131