Här är finalisterna i Restauranggalan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nu är finalisterna till Restaurangalan utsedda och vinnarna i 17 kategorier koras under galakvällen den 16 oktober på Cirkus i Stockholm.

16 oktober äger Restauranggalan rum för tionde gången i ordningen och under galakvällen ska inte mindre än 17 vinnare koras.

Bland många finalister finns kocken Frida Ronge, restaurang Fäviken Magasinet i Järpen, Mathias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm, Penny & Bill i Stockholm, Raw Food i Malmö, Sturehof i Stockholm, Sjömagasinet i Göteborg, Furillen i Lärbro på Gotland och krögaren Daniel Crespi.

– I år har vi två nya kategorier Årets Bästa Bordprofil och Årets Arbetsplats. Med dessa utmärkelser vill Restauranger& Storkök poängtera det långsiktiga perspektivet och betydelsen av förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör, Restauranger & Storkök som arrangerar Restauranggalan i en kommentar.

I tre kategorier tillkännages vinnaren under galakvällen och det är i de nya kategorierna Årets Arbetsplats, Året Bästa-Bord-Profil samt i kategorin Årets Hederspris.

Finalisterna Restauranggalan 2017

Årets Barkoncept

Penny & Bill, Stockholm

Stranger – The Spirits Bureau, Göteborg

Tak, Stockholm

Årets Framtidslöfte

Fabian Olli-Johansson

Mimmi Selin

Signe Åberg

Årets Hållbara Krog

Agrikultur, Stockholm 

Fäviken Magasinet, Järpen

Kalf & Hansen, Stockholm

Årets Hälsokoncept

Raw food, Malmö

Le Nom, Stockholm

Open new door, Göteborg

Årets Innovatör

Food Tech

Karma

Petter Stordalen och Frida Ronge

Årets Klassiker

Rut på Skäret, Skäret

Sjömagasinet, Göteborg

Sturehof, Stockholm

Årets Krog

Aloë, Älvsjö

Lilla Ego, Stockholm

SK Mat & Människor, Göteborg

Årets Kroginteriör

Blå tåget

Furillen, Lärbro

Malmö Saluhall, Malmö

Årets Krögare

Daniel Crespi

Erik och Nils Molinder

Nina Kristensson

Årets Kulturrestaurang


Kleins mat på Katrinetorp, Malmö

Restaurang Syltan, Vandalorum, Värnamo

Vatten, Restaurang & Kafé, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn

Årets Leverantör

Ecolab

Rational

Smörgåsbord

Årets Matsalsteam

Adam/Albin, Stockholm

Hotell Borgholm, Borgholm

Rolfs Kök, Stockholm

Årets Smakskapare

Frida Ronge, Tak, Stockholm

Lasse och Pia Schönemyr, Äkta Rök

Mathias Dahlgren, Rutabaga, Stockholm

Årets Sommelier

Benjamin Hill, Sjömagasinet, Göteborg

Emma Ziemann, Thörnströms Kök, Göteborg

Erik Schneider, L’Enotecha, Malmö



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ny ägare till Rådhuset

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

Nyhetsbrev

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

Arkiv

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.106