Här är finalisterna i Restauranggalan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nu är finalisterna till Restaurangalan utsedda och vinnarna i 17 kategorier koras under galakvällen den 16 oktober på Cirkus i Stockholm.

16 oktober äger Restauranggalan rum för tionde gången i ordningen och under galakvällen ska inte mindre än 17 vinnare koras.

Bland många finalister finns kocken Frida Ronge, restaurang Fäviken Magasinet i Järpen, Mathias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm, Penny & Bill i Stockholm, Raw Food i Malmö, Sturehof i Stockholm, Sjömagasinet i Göteborg, Furillen i Lärbro på Gotland och krögaren Daniel Crespi.

– I år har vi två nya kategorier Årets Bästa Bordprofil och Årets Arbetsplats. Med dessa utmärkelser vill Restauranger& Storkök poängtera det långsiktiga perspektivet och betydelsen av förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör, Restauranger & Storkök som arrangerar Restauranggalan i en kommentar.

I tre kategorier tillkännages vinnaren under galakvällen och det är i de nya kategorierna Årets Arbetsplats, Året Bästa-Bord-Profil samt i kategorin Årets Hederspris.

Finalisterna Restauranggalan 2017

Årets Barkoncept

Penny & Bill, Stockholm

Stranger – The Spirits Bureau, Göteborg

Tak, Stockholm

Årets Framtidslöfte

Fabian Olli-Johansson

Mimmi Selin

Signe Åberg

Årets Hållbara Krog

Agrikultur, Stockholm 

Fäviken Magasinet, Järpen

Kalf & Hansen, Stockholm

Årets Hälsokoncept

Raw food, Malmö

Le Nom, Stockholm

Open new door, Göteborg

Årets Innovatör

Food Tech

Karma

Petter Stordalen och Frida Ronge

Årets Klassiker

Rut på Skäret, Skäret

Sjömagasinet, Göteborg

Sturehof, Stockholm

Årets Krog

Aloë, Älvsjö

Lilla Ego, Stockholm

SK Mat & Människor, Göteborg

Årets Kroginteriör

Blå tåget

Furillen, Lärbro

Malmö Saluhall, Malmö

Årets Krögare

Daniel Crespi

Erik och Nils Molinder

Nina Kristensson

Årets Kulturrestaurang


Kleins mat på Katrinetorp, Malmö

Restaurang Syltan, Vandalorum, Värnamo

Vatten, Restaurang & Kafé, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn

Årets Leverantör

Ecolab

Rational

Smörgåsbord

Årets Matsalsteam

Adam/Albin, Stockholm

Hotell Borgholm, Borgholm

Rolfs Kök, Stockholm

Årets Smakskapare

Frida Ronge, Tak, Stockholm

Lasse och Pia Schönemyr, Äkta Rök

Mathias Dahlgren, Rutabaga, Stockholm

Årets Sommelier

Benjamin Hill, Sjömagasinet, Göteborg

Emma Ziemann, Thörnströms Kök, Göteborg

Erik Schneider, L’Enotecha, Malmö



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De öppnar på centralstationen

Utmanande bransch med stark hierarki

Högt näringsvärde i syrsan

Bohuslänshotell kan vinna gourmetpris

Folkhälsopris till matappar

Myllimäki samarbetar med Finnair

Kocken och flygbolaget i menysamarbete för långdistanslinjer.

Nyhetsbrev

Växjörestaurang öppnar ny bar

Arkiv

De är överens om etableringsjobb

Facket och arbetsgivarorganisation ense om modell för etableringsjobb.

Vem ska driva Fejan?

Stockholmshotell prisat

Studentrabatt på nya Noma

Nya Noma, som slår upp portarna på Refshaleøen, Köpenhamn, välkomnar studenter med rabatterat menypris.

Sopköket öppnar i Söderhallarna

Hett att gå på krogen på julafton

Det blir allt mer populärt att skippa julstöket hemma och istället gå på krogen på julafton.

Eldsjäl prisades på Nordens största Ekomässa

Priset – största hindret för ekovaror

Han är Årets Hållbarhetskock

Gubbhyllan, Restaurang Biologi och Strömmas traktör är Årets Hållbarhetskock.

Rasta förvärvar Gastropub

Menigo tar in ny affärsområdesdirektör

Hon gör årets macka

Brunchkoncept på At Six

Så kan Gröna Lund utvecklas

Fler restauranger och kaféer ska rymmas i nya Kvarteret Skeppholmsviken.

Saffransfestival i Vasastan

Södermalmskrog gästar Brillo

Sju matbloggare prisade

Producent fick Gyllene Glaset

Efter app kokbok

Glädje och besvikelse när Stureplanerna stoppas

Om Gyldene Freden

Slutar med sugrör – för miljön

Han vann Kockarnas Kamp

Pris till Lärjeåns Kök & Trädgårdar

Konkurserna fortsätter öka

Bryggeri för klimatet och mot Trump

Tillförordnad vd blir ordinarie

Han är Årets Fjällkock

För grönare julbord

Sänd till en kollega

0.095