Här är finalisterna i Restauranggalan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nu är finalisterna till Restaurangalan utsedda och vinnarna i 17 kategorier koras under galakvällen den 16 oktober på Cirkus i Stockholm.

16 oktober äger Restauranggalan rum för tionde gången i ordningen och under galakvällen ska inte mindre än 17 vinnare koras.

Bland många finalister finns kocken Frida Ronge, restaurang Fäviken Magasinet i Järpen, Mathias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm, Penny & Bill i Stockholm, Raw Food i Malmö, Sturehof i Stockholm, Sjömagasinet i Göteborg, Furillen i Lärbro på Gotland och krögaren Daniel Crespi.

– I år har vi två nya kategorier Årets Bästa Bordprofil och Årets Arbetsplats. Med dessa utmärkelser vill Restauranger& Storkök poängtera det långsiktiga perspektivet och betydelsen av förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör, Restauranger & Storkök som arrangerar Restauranggalan i en kommentar.

I tre kategorier tillkännages vinnaren under galakvällen och det är i de nya kategorierna Årets Arbetsplats, Året Bästa-Bord-Profil samt i kategorin Årets Hederspris.

Finalisterna Restauranggalan 2017

Årets Barkoncept

Penny & Bill, Stockholm

Stranger – The Spirits Bureau, Göteborg

Tak, Stockholm

Årets Framtidslöfte

Fabian Olli-Johansson

Mimmi Selin

Signe Åberg

Årets Hållbara Krog

Agrikultur, Stockholm 

Fäviken Magasinet, Järpen

Kalf & Hansen, Stockholm

Årets Hälsokoncept

Raw food, Malmö

Le Nom, Stockholm

Open new door, Göteborg

Årets Innovatör

Food Tech

Karma

Petter Stordalen och Frida Ronge

Årets Klassiker

Rut på Skäret, Skäret

Sjömagasinet, Göteborg

Sturehof, Stockholm

Årets Krog

Aloë, Älvsjö

Lilla Ego, Stockholm

SK Mat & Människor, Göteborg

Årets Kroginteriör

Blå tåget

Furillen, Lärbro

Malmö Saluhall, Malmö

Årets Krögare

Daniel Crespi

Erik och Nils Molinder

Nina Kristensson

Årets Kulturrestaurang


Kleins mat på Katrinetorp, Malmö

Restaurang Syltan, Vandalorum, Värnamo

Vatten, Restaurang & Kafé, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn

Årets Leverantör

Ecolab

Rational

Smörgåsbord

Årets Matsalsteam

Adam/Albin, Stockholm

Hotell Borgholm, Borgholm

Rolfs Kök, Stockholm

Årets Smakskapare

Frida Ronge, Tak, Stockholm

Lasse och Pia Schönemyr, Äkta Rök

Mathias Dahlgren, Rutabaga, Stockholm

Årets Sommelier

Benjamin Hill, Sjömagasinet, Göteborg

Emma Ziemann, Thörnströms Kök, Göteborg

Erik Schneider, L’Enotecha, Malmö



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nytt destilleri ska möta ökad efterfrågan

Absolut-vd: ”Vi får inte tappa tempo”

Anna Malmhake, vd för The Absolut Vodka, leder ett av världens starkaste spritvarumärken och den produkt som står för den största andelen av svensk livsmedelsexport.

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare i Pied Tanca Group.

Han ska starta upp hotell

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Små bryggerier tror på sig själva

Lönsamheten för många mikrobryggerier uppges vara låg, enligt en enkätundersökning genomförd av LRF. Samtidigt är framtidstron stark och en stor del tror på snabb vändning.

Nyhetsbrev

Hon prisas för gastronomisk gärning

Arkiv

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

Sänd till en kollega

0.246