De tar plats i Juniorkocklandslaget

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På måndagen presenterades medlemmarna i nya landslaget för juniorer. Nu är siktet inställt på pallplats i VM i Luxemburg nästa år.

På måndagen presenterades det nya Juniorkocklandslaget i Färskvaruhallen i Årsta. Sedan tidigare är det känt att Annie Lundin, Lindeberg bageri och konditori i Stockholm, har utsetts till ny lagkapten. Hon kammade under förra veckan hem guldet i Nordiska Mästerskapen i Lahti i Finland. Coach är Lindor Wink och lagledare är Peter Jelksäter.

I det nya laget ingår även Stockholmskockarna Desirée Jaks hos Agrikultur, Josefine Brolund hos Operakällaren, Eskil Nyberg som arbetar hos Delikatessen samt Andre Edlund från GRO och Victor Magdeburg från Högberga Gård på Lidingö.

Ingår gör även Olle Broström arbetar hos Hotell Stelor på Gotland och Göteborgskockarna Jesper Jakobsson från Heaven 23 och Rasmus Olander som till vardsga arbetar på Upper House.

Nu siktar landslaget på VM i Luxemburg 2018.

Laget är ett forum som tar vara på unga, ambitiösa och kreativa yrkesmänniskor som vill mer. Deras kunskap kommer ställas på sin spets novemeber 2018 då laget ska mäta sig med andra lag från hela världen. Tills dess ska vi jobba hårt för att bemästra ambitionen och kreativiteten och få ner det på tallrikar som domarna kommer att uppskatta, säger Peter Jelksäter, lagledare för Juniorkocklandslaget i en kommentar.

Fram till VM tränar laget i Färskvaruhallen tre dygn i månaden. På tävlingen ska en buffé för 12 personer och 3-rätters varmköksmeny för 60 gäster tillagas.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.218