Han ska kora innovativt matprojekt

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Svenska communityn Portionen under Tian vidare i mat- och hållbarhetstävling.

I Sverige var det communityt och informationsplattformen Portionen Under Tian av Hanna Olvemark som nu går vidare till final i Local EAT Award där innovation lösningar inom mat, hälsa och hållbarhet premieras. Projekten ska också verka för att minska matindustrins negativa påverkan på människa och miljö.

Företaget deltar nu i finalen på EAT Stockholm Food Forum 12 och 13 juni och har chansen att kamma hem 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören och hotellmagnaten Petter A Stordalen. Tävlingen genomförs i Sverige och Norge för fjärde året i ordningen.
Hanna Olvemarks projekt har fokus på alla som varje dag försöker vara kreativa hemma i köket.
– Hanna har en önskan om att utvidga verksamheten. Nå utanför landsgränsen och nå nya grupper människor. Om Hanna går segrande ur tävlingen så kommer jag göra vad jag kan för att ge henne de tips och råd som jag tror är värdefulla för henne i denna fas av hennes verksamhet. Hon kommer också i så fall ta emot en check på 100 000 kronor som är en bra grundplåt för att utveckla sin business, säger Petter A. Stordalen i en kommentar.

Local EAT Award arrangeras av Nordic Choice Hotels, Quality Hotel, EAT, Företagarna och NHO och målet är att hitta nya matidéer som kan bidra till att lösa framtidens klimat- och hälsoproblem.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.233