Han är årets Sibylling

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Gatuköksföretagare i Sveg i Härjedalen har förärats priset Årets Sibylling 2016.

Mike Tuncer i Sveg i Härjedalen har förärats priset Årets Sibylling 2016. Priset får han för löpande investeringar och stort engagemang för både sin egen verksamhet och Sibyllakedjan i stort och han har enligt kedjan visat att det med stor framgång går att driva en större Sibyllarestaurang på en mindre ort. Tuncer har även rekordet inom kedjan i störst försäljning per timme och vid flera tillfällen har gatukökets försäljning uppgått till närmare 20 000 kronor på en enda timme, ofta i samband med sport- och påsklovstrafiken.

- Det här är en franchisetagare som är mycket lyhörd, engagerad och driven, och det är ingen slump att de lyckas så bra som de gör. Micke är ett föredöme för Sibyllakedjan och visar vägen genom handling, säger Joakim Carlsson, vd för Sibyllakedjan i en kommentar.

Motiveringen till priset lyder;

Det här är en franchisetagare som kontinuerligt utvecklat sin verksamhet och följt kedjans utveckling, i allt från ledarskap till kvalitetstänk. Sibyllarestaurangen är en förebild när det gäller följsamhet till konceptet och inspirerar också andra genom att på ett positivt sätt delta i dialoger i sociala medier och kedjans intranät. Vinnaren har på ett mycket bra sätt tagit till sig de förändringar som gjorts och ligger definitivt i framkant när det gäller kedjans sätt att på ett effektivt sätt sälja god mat till nöjda gäster. Han har också konstant investerat i sin verksamhet och med en ödmjuk och positiv inställning så har det gett effekt. De senaste tre åren har man ökat omsättningen med över 30 procent!


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Nyhetsbrev

Myllymäki till Stadsparken

Arkiv

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Sänd till en kollega

0.242