Han är årets Sibylling

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Gatuköksföretagare i Sveg i Härjedalen har förärats priset Årets Sibylling 2016.

Mike Tuncer i Sveg i Härjedalen har förärats priset Årets Sibylling 2016. Priset får han för löpande investeringar och stort engagemang för både sin egen verksamhet och Sibyllakedjan i stort och han har enligt kedjan visat att det med stor framgång går att driva en större Sibyllarestaurang på en mindre ort. Tuncer har även rekordet inom kedjan i störst försäljning per timme och vid flera tillfällen har gatukökets försäljning uppgått till närmare 20 000 kronor på en enda timme, ofta i samband med sport- och påsklovstrafiken.

- Det här är en franchisetagare som är mycket lyhörd, engagerad och driven, och det är ingen slump att de lyckas så bra som de gör. Micke är ett föredöme för Sibyllakedjan och visar vägen genom handling, säger Joakim Carlsson, vd för Sibyllakedjan i en kommentar.

Motiveringen till priset lyder;

Det här är en franchisetagare som kontinuerligt utvecklat sin verksamhet och följt kedjans utveckling, i allt från ledarskap till kvalitetstänk. Sibyllarestaurangen är en förebild när det gäller följsamhet till konceptet och inspirerar också andra genom att på ett positivt sätt delta i dialoger i sociala medier och kedjans intranät. Vinnaren har på ett mycket bra sätt tagit till sig de förändringar som gjorts och ligger definitivt i framkant när det gäller kedjans sätt att på ett effektivt sätt sälja god mat till nöjda gäster. Han har också konstant investerat i sin verksamhet och med en ödmjuk och positiv inställning så har det gett effekt. De senaste tre åren har man ökat omsättningen med över 30 procent!


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.114