"Roberts insats är fantastisk"

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

– Jag är jättenöjd att med Sveriges sjätteplats och stolt över Robert Anderssons fantastiska insats och all den tid och kraft han lagt ned på förberedelser både på egen hand och med sin coach Sören Polonius, säger Karina Tholin, ordförande i Svenska Sommelierföreningen efter finalen.



– Det klart vi hoppades på en finalplats, men årets tävling var tuff och samtliga kandidater är oerhört duktiga, säger Karina Tholin ordförande i Svenska Sommelierföreningen.

Hon poängterar också att Raimonds Tomsons, som var sist ut på scenen efter att finalen pågått i nästan tre timmar , inte bara vann domarnas poäng utan även blev en publikfavorit genom att visa på charm, elegans och ödmjukhet förutom sina digra praktiska och teoretiska kunskaper..

– Raimonds var enastående, säger Karina Tholin. Han är ju erfaren och har gjort bra ifrån sig internationellt. Nu senast i Mendoza där blev sjua. Det är väldigt roligt att de baltiska länderna är med i toppstriden, att både Polen, Lettland och Rumänien fanns med i finalen är spegling av hur sommelierna utvecklas i Europa.

– Nu siktar vi mot nya mästerskap. De Nordiska Mästerskapen äger rum i oktober och om några veckor är det uttagning inför VM i Belgien 2019, där Sveriges kandidat ska utses.

Mer kommentarer och analyser om EM kommer här på foodnet.se inom kort.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.197