Italienska smaker intar nya Gallerian

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Idag öppnar den italienska krogen Il Molo i Gallerian i Stockholm. Il Molo är en av 13 restauranger som ska öppnas i det nya kvarteret Urban Escape som hänger i hop med Gallerian.

Il Molo är uppdelad i en restaurangdel med bordsservering och en kafédel med frukost och goda take away-möjligheter under hela dagen. Restaurangdelen håller öppet från lunch ända till sent.

I restaurangen är det bordsservering som gäller och gästerna kommer kunna njuta av allt från DJ:s till avskilda affärsluncher. Det kommer att finnas totalt 170 platser med 100 i restaurangen samt 70 i caféet.
På menyn utlovas även skaldjur, pasta, pizza, grillat, charkuterier, italienska mackor, bakverk och goda viner.

I samband med att restaurangen Il Molo öppnar blir Gallerian nu även en destination efter att butikerna har stängt. Il Molo kommer vara belägen i den nyöppnade trappan mitt i Gallerian, som dessutom tar besökarna direkt ut till Brunkebergstorg som kopplar samman Gallerian med det nya Urban Escape-kvarteret.
– Kombinationen av en härlig shopping- och matupplevelse är något vi vet att våra besökare vill ha och söker. Vår vision är att hela det nya kvarteret Urban Escape ska bli en ny matdestination för både stockholmare och besökare. Il Molo är ett viktigt nästa steg för att vara en del av att skapa ett ännu mer attraktivt och levande Stockholm city, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef city.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.118