Italienska smaker intar nya Gallerian

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Idag öppnar den italienska krogen Il Molo i Gallerian i Stockholm. Il Molo är en av 13 restauranger som ska öppnas i det nya kvarteret Urban Escape som hänger i hop med Gallerian.

Il Molo är uppdelad i en restaurangdel med bordsservering och en kafédel med frukost och goda take away-möjligheter under hela dagen. Restaurangdelen håller öppet från lunch ända till sent.

I restaurangen är det bordsservering som gäller och gästerna kommer kunna njuta av allt från DJ:s till avskilda affärsluncher. Det kommer att finnas totalt 170 platser med 100 i restaurangen samt 70 i caféet.
På menyn utlovas även skaldjur, pasta, pizza, grillat, charkuterier, italienska mackor, bakverk och goda viner.

I samband med att restaurangen Il Molo öppnar blir Gallerian nu även en destination efter att butikerna har stängt. Il Molo kommer vara belägen i den nyöppnade trappan mitt i Gallerian, som dessutom tar besökarna direkt ut till Brunkebergstorg som kopplar samman Gallerian med det nya Urban Escape-kvarteret.
– Kombinationen av en härlig shopping- och matupplevelse är något vi vet att våra besökare vill ha och söker. Vår vision är att hela det nya kvarteret Urban Escape ska bli en ny matdestination för både stockholmare och besökare. Il Molo är ett viktigt nästa steg för att vara en del av att skapa ett ännu mer attraktivt och levande Stockholm city, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef city.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.226