Matsnusk på Trump-krog

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Under ett rutinbesök i januari på Trumpägda Mar-a-Lago, bara några dagar före USA:s presidene var värd före en måltid på terrassen med den japanska premiärministern Shinzo Abe, hittade inspektörerna tre högprioriterade brott. Bland annat genom att servera rå fisk, sokan drabbas av parasiter och lagra kött i trasiga kylare på en för hög temperatur.

Tio andra brott noterades av Floridas stränga hälsovårdsmyndighet på krogen och klubben Mar-a-Lago. Bland annat upptäcktes rostiga hyllor i en walk-in kylare och att kökspersonalen inte att tvättade sina händer ordentligt på grund av avsaknad av varmvatten. Ryktet skadar den exklusiva klubben som tar ut 200000 dollar i startavgift och 14 000 dollar per år för medlemskap. De många brott från 26 januari inspektion beskrivs i en nyligen publicerad rapportpå Florida Department of Business hemsida och avslöjades av Miami Herald på onsdagen. Enligt rapporten, måste nästan alla brott omedelbart korrigeras.

I fallet med kylskåpet, där fjäderfä, anka, nötkött och skinka registrerades vid ”potentiellt farliga” temperaturer upp till 16 Fahrenheit varmare än önskat 41 Fahrenheit berättade Mar-a-Lago personal för inspektörerna, vilket orsakats av att en kylare hade felaktigt inställd temperatur.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.182