ABBA-Björn blir krögare i Västervik

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I går presenteras landmärket Slottsholmen i centrala Västervik. Ett nybyggnadsprojekt där entreprenören och initiativtagaren Björn Ulvaeus medverkar tillsammans med Equity AB, PEAB och arkitekt Thomas Sandell. Projektet innehåller förutom restauranganläggning även lägenheter, präglas av miljöhänsyn och är tänkt att bli ett nytt landmärke i Västervik.

Projektet har föregåtts av intensiv debatt och skarp kritik sedan de första planerna presenterades för sju år sedan och drabbats av flera motgångar. De första ritningarna underkändes av länsstyrelsen. Projektet försenades bygget av föroreningar i marken och fynden av fornlämningar. Bara för ett år sedan såg det ut som om Björn Ulvaeus var på väg att dra sig ur satsningen.

Nu är allt på banan igen. I december ska projektet vara klart. Några månader senare öppnas anläggningen för allmänheten.

Slottsholmenhuset består av bostadsrätter. Elva lägenheter kommer att hyras ut i ett lägenhetshotell. I bottenvåningen ligger en restaurang och yta som kallas "food and market", som kan användas på olika sätt.

– Det man gör med hjärtat och som bärs av en stark vision lyckas inte alltid, men nu känns Slottsholmen som den framtidssatsning jag drömde om. Kanske ser vi Västerviks nya landmärke, säger Björn Ulvaeus.

Björn Ulvaeus presenterar sitt projekt i Västervik


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.197