Skådis-krögare satsar på turkisk fine fast food

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Kebaben är missförstådd i Sverige anser Mahmut Suvakci som öppnar döner-restaurangen Çok på Hornsbergs strand i Stockholm skriver mitti.se.

Mahmut Suvakci tar avstånd från vanligt förekommande kebab som anrättats på fryst köttfärs blandad med potatismjöl. Han förklarar att kebab är ett familjenamn för flera rätter. Själv använder han färskt kött från lamm och kalv som råvara som skivas det i lövtunna bitar och pressas.

För att garantera den turkiska profilen har anställt en döner-specialit från Turkiet. Mahmut Suvakci driver även Lily’s burger på Hornsbergs strand med skådespelaren Joel Kinnaman och har själv även spelat med i många filmroller. Senast i lovordade Måste Gitt som hade premiär i början av året. Till mitt.se förklarar han hur han hinner:

"– Ibland får jag trolla såklart. Men jag gör två saker som jag älskar och där man aldrig blir färdigutbildad. Även om jag har mycket att göra så kommer jag aldrig att sluta med något av det. Jag lever min dröm, säger Mahmut Suvakci."


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.14