Nygammal Max-favorit gör comeback med musik

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Torsdagen den 16 mars gör Max umamiburgare comeback i kedjans restauranger. I ett samarbete har musikproducentbyrån Plan8 har tagit fram ljudspår till burgarens ingredienser.

Grand Deluxe Umami fanns några år på Max-kedjans menyer, men togs sedan bort. Torsdagen den 16 mars gör den comeback, antingen med nötkött och bacon, eller vegetarisk med två halloumiskivor.

Båda varianterna serveras i briochebröd med picklad rödlök och en umamidressing med smak av rostad vitlök och tryffel.

I samband med lanseringen av den nya burgaren presenterar Max också kampanjen Sounds of Umami. Musikproducenterna på byrån Plan8 har utnyttjat forskning som visar att ljud kan påverka hur vi uppfattar smak. Till exempel förstärker höga frekvenser syrlighet och sötma medan hetta från starka kryddor förstärka av ljud med högt tempo. Umamismaken förstärks av låga bastoner.

Plan8 har tagit fram olika ljudspår för varje ingrediens i burgaren. Tillsammans förstärker de smakupplevelsen.

Spåren finns redan nu tillgängliga på Soundcloud, och släpps på Spotify på torsdagen. Kampanjen har en egen sajt på http://soundsofumami.se


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.155