Flerspråkiga namnskyltar på Axfood Snabbgross

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

För utlandsfödda som driver restauranger blir det nu lite enklare att handla på Axfood Snabbgross. Butikskedjan har infört nya namnskyltar som visar vilka språk personalen talar.

Hiwa Bakhtiyar och hans föräldrar flydde till Sverige 1990. Nu, 27 år senare, jobbar han på Axfood Snabbgross i Solna. Förutom svenska talar han även kurdiska, persiska och engelska. Något som nu visas på namnbrickan.
– Hemma pratade vi kurdiska och från tv:n lärde jag mig persiska som jag i dag också pratar flytande, säger Hiwa Bakhtiyar.

Av de cirka 40 anställda i butiken har i stort sett alla köpt idéen, något som glädjer butikschefen Sandra Holmström.
– Över 85 procent av våra kunder här har utländsk bakgrund och vissa inte pratar inte svenska. För dem är detta oerhört uppskattat, säger hon.

Förutom Hiwa, som pratar kurdiska och persiska, finns medarbetare i butiken som kan spanska, arabiska, finska och tyska. Ja, till och med madinka.
Namnskyltarna ändras i samtliga 22 av Axfood Snabbgross butiker men än så länge finns inga planer på att införa samma koncept på Axfoods övriga butikskedjor.

– Vi börjar med Axfood Snabbgross så får vi se. Det är inte alls omöjligt att vi med tiden utvecklar till fler, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.522