Kroggäster smet från 100 000 kronors-nota

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

En liga härjar i Spanien som äter för tusentals euro och sedan smiter från notan. Polisen undersöker de genomförda brotten för att förhindra att förövarna som bokar bröllopsfester och dopkalas för över 100 personer dyker upp på nytt.

En liga härjar i Spanien som äter för tusentals euro och sedan smiter från notan. Polisen undersöker de genomförda brotten för att förhindra att förövarna som bokar bröllopsfester och dopkalas med 100 personer dyker upp på nytt.

Strax efter den första incidenten stod det klart att ännu en restaurang cirka 10 km från den första drabbats av ett liknande brott. Det första fallet inleddes med att gästerna betalade ett förskott å 900 Euros men sedan åt för det dubbla på El Carmen restaurant i Bembibre i nord-västra Kastilien

Nästa som drabbades var Laura Arias, ägare till Rincon de Pepin, som ligger i Ponferrada. Den andra smitgäst-gruppen bokade en bröllopsfest och beställde en enkel meny och betalde 1000 euro i förskott men beställde och åt för det tiodubbla cirka 100 000 kronor.

– Det var 160 gäster och plötsligt försvann de utan att säga något, berättar Laura Arias till BBC. Som hävdar att det är samma grupp av smitgäster, vi känner i gen dem från bilderna.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.153