Esperanto i topp i White Guide 2017

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

För lite mer än en vecka sedan fick Sayan Isaksson sin andra Michelin-stjärna. I White Guide Nordic rankades Esperanto som Nordens bästa restaurang förra årets och idag på White Guiden-galan utsågs till nummer ett på listan Global Mästarklass före Fäviken Magasinet och Gastrologik.



Listan Global Mästarklass har nu elva restauranger mot tolv förra året. Fyra Stockholmskrogar, tre restauranger i Göteborg och en Malmökrog samt Daniel Berlins krog, Skåne Tranås, PM & Vänner, Växjö och Fäviken Magasinet i Järpen är de de elva restauranger som White Guide rankar som bäst i Sverige just nu. 800 restauranger har testats.

Betyg: mat poäng av 40 möjliga/totalt (mat, service, dryck, atmosfär) poäng av 100 möjliga

1. Esperanto, Stockholm 39/96

2. Fäviken Magasinet, Järpen 39/95

3. Gastrologik, Stockholm 38/93

4. Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås 38/92

5. Oaxen krog, Stockholm 38/92

6. Vollmers, Malmö 38/89

7. PM & vänner, Växjö 37/89

8. Koka, Göteborg 36/92

9. Ekstedt, Stockholm 36/88

10. Bhoga, Göteborg 36/87

11. Upper House Dining, Göteborg 36/85

Övriga utmärkelser i White Guide 2017

Årets bästa restaurang: Esperanto, Stockholm

Årets stjärnskott: Adam/Albin, Stockholm

Årets banbrytare: TakeOver, Sverige

Årets serviceupplevelse: Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Årets merroir Award: Oaxen krog, Stockholm

Årets terroir Award: Fotografiska restaurang, Stockholm

Årets värt en resa: Hörte brygga, Skivarp

Årets hjärtekrog: Petersons krog, Käringön

Årets vinupplevelse: Krakas krog, Katthammarsvik

Årets ölupplevelse: Bhoga, Göteborg

Årets hållbara gastronomi: Restaurang Volt, Stockholm

Årets rising star: Rodrigo "Rod" Pérez, Ekstedt, Stockholm

Årets smakutvecklare i livsmedelbranschen: Sorunda korvfabrik, Sorunda

Årets hyllning av en långtida betydelsefull gastronomisk gärning: Ulf Wagner, Sjömagasinet, Göteborg



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.132