Historisk restaurangtillväxt 2016

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Den preliminära omsättningstillväxten i volym för helåret 2016 blev 4,4 procent jämfört med helåret 2015. I ett historiskt perspektiv är det en mycket stark tillväxt enligt VISITA och DLF Det är bara 2012, året då momsen på restaurangtjänster sänktes från 25 till 12 procent, som tillväxten varit högre under 2000-talet





Restaurangernas försäljningsvolym steg med 3,4 procent under december 2016 jämfört med samma månad föregående år. Den årliga försäljningsvolymen ökade under 2016 med 4,4 procent jämfört med 2015.

Majoriteten av restaurangkategorierna hade positiva försäljningsvolymer under december 2016 jämfört med december 2015.

Starkast utveckling hade trafiknära restauranger, som ökade med 7,8 procent. Svagast utveckling hade personalrestauranger med en minskning på 6,0 procent.

Den totala årliga försäljningsutvecklingen för respektive kategori ökade i alla utom en under 2016 jämfört med föregående år. Trafiknära restauranger hade den största ökningen under perioden med 9,6 procent medan personalrestauranger minskade med 7,2 procent.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.211