Vinnarna i Fast Food Awards korade

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På onsdagens korades sju vinnare i årets upplaga av Fast Food Awards. Prisutdelningen ägde rum på Fastfood & Café och restaurangexpo-mässan i Stockholm och bland vinnarna finns The Plant, Tro, Hopp &Kaffe, Holy Greens och Löfbergs. Doktor Mat tog hem priset för Årets Fast Casual och ett slow cooking-koncept kammade hem priset Årets Streetfood.



Samtliga vinnare i Fast Food Awards som delades ut under Fastfood & Café och restaurangexpo-mässan i Kista, Stockholm, på onsdagseftermiddagen. Foto: Kalle Assbring

Kategorin Årets Briljanta Idé vanns av The Plant , Stockholm för god, nyttig och klimatvänlig mat i butik och restaurang.

Kategorin Årets Coffeeshop vanns av Tro, Hopp &Kaffe , Stockholm för att man med konceptet kombinerar gott kaffe med tatueringar. Eller tvärtom. Utöver ett spännande koncept samarbetar Tro, Hopp och Kaffe med föreningen Maskrosbarn som verkar för att ge barn bättre förutsättningar.

Doktor Mat , Stockholm tog hem priset för Årets Fast Casual för sina noga sammansatta rätter som inte kompromissar vare sig med med smak eller nytta.
Årets Hjärta tilldelades Holy Greens, en kedja som expanderar över hela Sverige med ett ekologisk och närproducerat fast-food koncept.

Priset Årets Hjärta förärades Holy Greens, kedjan som expanderar över hela Sverige med sitt ekologiska och närproducerande fast-food koncept.

En pionjär inom snabbmat, kliver fram och får priset för Årets Kombo , nämligen snabbmatsjätten McDonalds som har arbetat hårt och höjt kvalitetsnivån bland annat med hjälp av olika gästkockar.

Årets Leverantör är Löfbergs som bygger sitt varumärke genom att synliggöra viktiga värden som till exempel miljö, hållbarhet, transparens och innovation.

Årets Streetfoodvinnare är Brisket &Friends, som kommer från Dieseldalen i Årsta industriområde i Stockholm och prisas för att de lyft slow cooking till snabb service och levererar goda rätter.

Utmärkande för årets vinnare är framförallt hälsoaspekten, och att maten inte bara är snabb utan ofta också är nyttig.
– Det börjar bli dags att avliva myten om den onyttiga snabbmaten. Det är numera mat anpassad för att serveras snabbt, men som inte ger avkall på smak eller nytta, säger Maya Saksi , ny chefredaktör för Fast Food i en kommentar.

Fast Food Awards delas ut av tidningen Fast Food Magazine. Läs mer om samtliga nominerade till årets priser på fastfoodawards.se


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.102