Tävlingsuppgift - vegetariska smårätter

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den första tävlingsrätten för de åtta finalisterna i Årets Kock 2017 är vegetariska smårätter. Finalen hålls den 2 februari 2017 i Malmö.

Tävlingsuppgiften omfattar att skapa fem smårätter av grönsaker, varav minst två av de fem ska vara varma. Samtliga rätter ska vara helt vegetariska men ägg, mejeri och ost är tillåtna.

Så här säger Utvecklingsgruppen för tävlingen Årets Kock, i vilken Markus Aujalay, Årets Kock 2004, och Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, ingår:
– Tävlingsuppgiften ligger helt rätt i tiden och är en utveckling av förra årets ena tävlingsuppgift då 50 procent av det som presenterades på tallriken skulle bestå av grönsaker som balanserade proteinet. I årets tävling har Årets Kock tagit uppgiften ytterligare ett steg och har helt uteslutit proteinet, säger Jonas Dahlbom.

På finaldagen har finalisterna 4 timmar och 10 minuter på sig att färdigställa den första tävlingsrätten som serveras i 14 portioner. De åtta kockar som möts i finalen av Årets Kock 2017 är:

Johan Backeus, Aveqia, Stockholm, Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg, Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm, Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund, Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla , Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby, Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm och Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han ska starta upp hotell

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Små bryggerier tror på sig själva

Lönsamheten för många mikrobryggerier uppges vara låg, enligt en enkätundersökning genomförd av LRF. Samtidigt är framtidstron stark och en stor del tror på snabb vändning.

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Nyhetsbrev

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Arkiv

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

Sänd till en kollega

0.175