Patti Smith deltar i Nobels stora matkonferens

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Årets upplaga av Nobel Week Dialogue fokuserar på den roll maten har i våra liv? Vem påverkar vad vi väljer att äta och hur påverkar våra val miljön? Det är några av de frågor som Nobelpristagare debatterar med världsledande experter under Nobel Week Dialogue som äger rum dagen innan utdelningen av Nobelpriset. Patti Smith är en av talarna liksom bland andra vice statsminister Isabella Lövin och Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre. R&S och Prata Mat är på plats. Sammandrag och kommentarer på nätet.  

Nobel Week Dialogue är den stora vetenskapskonferensen under Nobelveckan där Nobelpristagare och några av världens mest initierade och inspirerande debattörer för att utforska samtidens främsta utmaningar.
Årets tema är Your plate. Our planet. The Future of Food och handlar om matens betydelse för oss människor både som biologiska och sociala varelser, men också dess påverkan på vår livsmiljö idag och i framtiden. Bland rubrikerna:

KÖTTDEBATT, DIGITAL ODLING OCH PATTI SMITH.

I årets dialog samlas sex Nobelpristagare. Däribland förra årets ekonomipristagare Angus Deaton och fredspristagaren Muhammad Yunus (2006) som riktar ljuset mot världens stora skillnader i överflöd och svält. Caleb Harper, dataspecialisten som bygger matproduktion i hemmet, pratar om ”the internet of food” och Nicolette Hahn Niman, vegetarianen och miljöjuristen som blev boskapsfarmare, ger sin syn på den brännande köttdebatten. Legendariska artisten Patti Smith deltar i ett samtal om vikten av förebilder, där en rad Nobelpristagare är några av hennes största inspirationskällor.

Intresset för årets upplaga av Nobel Week Dialogue har varit stort och de 1 300 publikplatserna i Stockholm City Conference Centre är fullbokade. Evenemanget streamas hela dagen den 9 december på www.nobelweekdialogue.org och man kan delta i diskussionerna via #Nobeldialog.
R&S och Prata Mat är på plats. Sammandrag och kommentarer på nätet.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.179