Bocuse 2017 vegansk tävlingsrätt

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

En helt vegansk tallrik på kock-klassikern Bocuse d'Or är nyheten när tävlingen fyller 30 år i januari 2017.

Bocuse d'Or följer den kulinariska utvecklingen genom att ge de 24 tävlande kockarna uppgiften att tillreda en helt vegansk rätt. Tävlingsorganisationen framhåller att de är dags att vegetariska råvaror går från rollen som tillbehör och garnityr och blir ett huvudinslag i gastronomin.


De tävlande kan också lägga till två lokala produkter från respektive land om dessa inte finns tillgängliga på den matmarknad som kockarna väljer sina råvaror ifrån samt olja från valfri pressad frukt är också tillåtet, som kryddor och vegetal gelling, dock får man inte i den vegetariska rätten använda smaksatt olja smör, ost eller andra mejeriprodukter.


En månad har de 24 finalisterna på sig för att utvekcla en rätt och skicka in en bild av den till tävlingskommittéen före den 30 december 2016

Det andra delmomenten i tävlingen på fat är Poulet de Bresse et fruits de mer och förenar kött och skaldjur som innehåller råvarorna ä räkor, hummer och krabba.


Varje tävlande ska tillreda denna rätt enligt ett eget recept som inkluderar poulet de Bresse, ett urval av skaldjur och tre garnityr och servera 14 personer samt den vegetariska rätten serverad på fat.

24 länder deltar i tävlingen som äger rum den 24-25 januari 2017.

De 24 finalisterna i Bocuse d’Or 2017

Australien Daniel Arnold
Belgien Peter Aesert
Brasilien Giovanna Grossi
Chile Homero Antonio Burgos Olmos
Danmark Morten Falk
Estland Dmitri Rooz
Finland Eero Vottonen
Frankrike Laurent Lemal
Guatemala Marcos Jose Saenz Gonzalez
Holland Jan Smink
Island Viktor Andresson
Japan Kotaro Hasegawa
Kanada James Olberg
Kina Peter Lin
Marocko IssamJaffari
Norge Christopher William Davidsen
Schweiz Filipe Fonseca Pinheiro
Singapore Eng Tong Yew
Sydkorea Joonjae Ham
Sverige Alexander Sjögren
Tyskland Marvin Böhm
USA Mathew Peters
Ungern Tamás Szell
Uruguay Jessika Toni


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.112