Ny app för matsvinn

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Matsvinnsappen ResQ Club har skapat en virtuell skattjakt till förmån för Stockholm Stadsmissions verksamhet Matcentralen, inspirerad av det populära spelet Pokémon Go, i sin mobilapp.

I Sverige kastar restaurangerna varje år över 70 000 ton mat, varav en stor del fortfarande är fullt ätbart, vilket ger enorma negativa miljökonsekvenser. Samtidigt går människor i Sverige hungriga helt i onödan.
ResQ Club har valt att lägga till ett element av gamification i sin app. Detta innebär att du kan gå på jakt efter så kallade resQmons i appen för att samla kredit till ditt ResQ-konto.
För varje resQmon du hittar får du upp till 15 kronor, i form av en kredit, som du kan använda hos ResQs restauranger. Fram till och med nyår matchas din kredit av ResQ Club som skänker motsvarande din insamlade summa oavkortat till den virtuella restaurangen Matcentralen. Där kan man även köpa hjälpportioner för 50 kronor som då går oavkortat till Stockholm Stadsmissions arbete.

– Vi vill engagera människor och uppmärksamma det onödiga och orättvisa med matsvinn. Vi slänger enorma mängder kvalitativ mat varje dag vilket skapar onödigt stora avtryck på vår miljö samtidigt som det finns hungriga människor som inte har råd att äta. Vi hoppas att fler väljer att konsumera smartare, både för miljön och samhällets skull. Vår tjänst är ett hjälpmedel för det, säger Mikael Melin, ansvarig för ResQ Club i Sverige.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.12