Nya krogplaner på Djurgården

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Sajten StockholmDirekt rapporterar att de två nedbrunna restaurangerna på Djurgården i Stockholm, Djurgårdsbrunns Värdshus och Lisa på Udden på Biskopsudden, ska återuppstå igen om allt går enligt planerna.

Djurgårdsbrunns värdshus huvudbyggnad brann ner till grunden och totalförstördes 1988. Efter branden var det ingen som ville ta tag i ett återuppförande av byggnaden, och istället byggdes det barackliknande längor en bit närmare vattnet. Fram till nu, skriver sajten StockholmDirekt.
Investmentbolaget Proventus är arrendator på Djurgårdsbrunn och de planerar att bygga upp huvudbyggnaden igen.
– Vi vill återskapa ett levande värdshus där man kan bo och äta och med hög tillgänglighet för allmänheten, säger Daniel Sachs, vd på Proventus.

Magnus Andersson är chef för Kungliga Djurgårdens förvaltning, KDF, som är markägare. Han ser positivt på förslaget.
– De vill sätta igång planprocessen för att bygga upp ett nytt värdshus och har presenterat skisser. Vi är positiva till att man river den befintliga anläggningen och låter ett nytt värdshus i 1800-talsanda återuppstå, säger Magnus Andersson.

Det är inte bara vid Djurgårdsbrunn det planeras nya krogmiljöer. Även ute på Biskopsudden finns planer på en ny restaurang där tidigare ”Lisa på Udden” låg innan krogen brann ner 2009. Det är restaurangkoncernen Svenska Brasserier och krögaren Tommy Myllymäki som planerar en krog med plats för 40-50 personer ”som ska föra gastronomin framåt” enligt Tommy Myllymäki.
Arbetet med Biskopsudden går enligt plan, ritningar är framtagna och bygglov är på plats. Målet är att öppna hösten 2018. Arkitekten Jonas Bohlin har fått uppdraget att designa den nya krogen.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Nyhetsbrev

Myllymäki till Stadsparken

Arkiv

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Sänd till en kollega

0.137