Årets Kock –18 kockar klara för fajten

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Uttagningen där 40 tävlande kockar anonymt presenterade sina rätter för en jury är klar. 18 kockar har gått till semifinalen på Helsingborg Arena den 23 november. De tävlande kommer ursprungligen från hela landet.

18 kockar möts i semifinalen av Årets Kock 2017 för att fajtas om finalplatserna på Malmö Arena den 2 februari 2017.

Andreas Albrektsson, Grand Hotel i Lund, Lund

Johan Backeus, Aveqia, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock 2012 semifinal, Årets Kock 2013 silvermedalj final, Årets Kock 2014 final, Årets Kock 2016 silvermedalj final.

Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg. Tidigare tävlingsmeriter: Kocklandslaget 2008-2012, silvermedalj i VM 2010 och guld i OS 2012
Årets Unga Kock 2007, guldmedalj i SM och VM.

Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kockelev 2014 guldmedalj.

Niklas Eriksson, Gothia Towers, Göteborg

Kalle Eriksson, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtuna. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock semifinal fyra gånger, Årets viltkock final, Årets Unga Kock final och Copperskillet, guldmedalj två gånger i den svenska uttagningen.

Rory Field, Hotell Riviera Strand, Båstad.

Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund. Tidigare tävlingsmeriter: Tre finaler i Årets Kock 2002 final, Årets Kock 2008 final, Årets Kock 2012 final, Skåne Kulinar 2014 VM, Skåne Kulinar 2016 OS-guld.

Mattias Jönsson, Skanörs gästgifvaregård, Skanör

Sebastian Lönnberg, Nook restaurang, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kockelev 2014, bronsmedalj.

Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla.

Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Unga Kock 2012 guldmedalj, Årets Ekokock 2014 guldmedalj.

Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm.

Tidigare tävlingsmeriter:Årets Unga Kock 2005 guldmedalj, Årets Kock 2008 semifinal, Årets Kock 2010 bronsmedalj, Årets Kock 2011 semifinal.


Fredrik Ringman, Restaurang Hillenberg, Stockholm.

Christoffer Rosén, Hotel At Six, Stockholm.

Johannes Stålhammar, Sabis Näringslivets hus, Stockholm.

Veronica Svensson, Swedish taste, Göteborg.

Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock 2014 final.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Nyhetsbrev

Kvartetten som arbetar hållbart

Arkiv

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Foodhills: "Vi vill bli ledande i Europa"

Företaget tar över Findus anläggning i Bjuv från 1 mars – kommer bygga center för cirkulär livsmedelsproduktion.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

17 februari öppnar konceptet i Stockholm. Eataly omfattar 3 000 kvadratmeter saluhall, restauranger, barer, café och skola.

K-märkt till Solna

Restaurangen öppnar våren 2019 och omfattar 800 kvadratmeter.

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.129