Årets Kock –18 kockar klara för fajten

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Uttagningen där 40 tävlande kockar anonymt presenterade sina rätter för en jury är klar. 18 kockar har gått till semifinalen på Helsingborg Arena den 23 november. De tävlande kommer ursprungligen från hela landet.

18 kockar möts i semifinalen av Årets Kock 2017 för att fajtas om finalplatserna på Malmö Arena den 2 februari 2017.

Andreas Albrektsson , Grand Hotel i Lund, Lund

Johan Backeus , Aveqia, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock 2012 semifinal, Årets Kock 2013 silvermedalj final, Årets Kock 2014 final, Årets Kock 2016 silvermedalj final.

Jesper Bogren , Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg. Tidigare tävlingsmeriter: Kocklandslaget 2008-2012, silvermedalj i VM 2010 och guld i OS 2012
Årets Unga Kock 2007, guldmedalj i SM och VM.

Olle Broström , Fotografiska Stockholm AB, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kockelev 2014 guldmedalj.

Niklas Eriksson , Gothia Towers, Göteborg

Kalle Eriksson , Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtuna. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock semifinal fyra gånger, Årets viltkock final, Årets Unga Kock final och Copperskillet, guldmedalj två gånger i den svenska uttagningen.

Rory Field , Hotell Riviera Strand, Båstad.

Martin Hansen , Grand Hotel i Lund, Lund. Tidigare tävlingsmeriter: Tre finaler i Årets Kock 2002 final, Årets Kock 2008 final, Årets Kock 2012 final, Skåne Kulinar 2014 VM, Skåne Kulinar 2016 OS-guld.

Mattias Jönsson , Skanörs gästgifvaregård, Skanör

Sebastian Lönnberg , Nook restaurang, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kockelev 2014, bronsmedalj.

Oskar Mendelin , Galleriet på Görvälns slott, Järfälla.

Luqaz Ottosson , Luqaz MAT, Visby. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Unga Kock 2012 guldmedalj, Årets Ekokock 2014 guldmedalj.

Magnus Persson , Restaurang Hillenberg, Stockholm.

Tidigare tävlingsmeriter:Årets Unga Kock 2005 guldmedalj, Årets Kock 2008 semifinal, Årets Kock 2010 bronsmedalj, Årets Kock 2011 semifinal.


Fredrik Ringman , Restaurang Hillenberg, Stockholm.

Christoffer Rosén , Hotel At Six, Stockholm.

Johannes Stålhammar , Sabis Näringslivets hus, Stockholm.

Veronica Svensson , Swedish taste, Göteborg.

Sebastian Thureson , Lilla Ego, Stockholm. Tidigare tävlingsmeriter: Årets Kock 2014 final.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.151