Kockar tävlar i ekomatlagning

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

På onsdag den 16 november och torsdag den 17 november är det dags för det ekologiskt inriktade kockarna att göra upp om mästartitlarna på Nordic Organic Food Fair. Först tävlar de svenska kockarna, sedan gör vinnarna upp med ekokockar från grannländerna i Nordic Organic Chef of the Year.



Nordic Organic Chef of the Year är tävlingen som korar Nordens Bästa Ekologiska Matlagare och som drivs av föreningen Ekokockar. Tävlingen sker i två etapper för två olika lag på onsdagen avgörs vilka svenska kockarlag som går vidare till Nordic Organic Chef. Varje nordiskt land har utsett sin tävlande, i Sverige görs detta genom tävlingen Årets Ekokock som äger rum dagen innan.

Tävlande lag i Sweden’s Young Organic Chefs of the Year

Lag 1: Stockholms Internationella Restaurangskola –

Louise, Elin & Hanna

Lag 2: Fridhemsgymnasiet, Umeå – Elina, Linnea & Malin

Lag 3: Tannbergskolan, Lycksele – Johanna, Moa & Ebba

Lag 4: Ester Mosessons Gymnasium, Göteborg – William, Marcus & Edwin

Lag 5: Ryssbygymnasiet – Anton, Jenny & Patri

Lag 6: Lyckseles – Johan, Kristoffer & Natalie

Tävlande kockar i Sweden’s Organic Chef of the Year

• Patrik Sewerin, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal

• Jonas Alvin, Stångs Magasin, Linköping

• Mats-Peter Kristiansen, Spira Foods, Göteborg

• Viktor Arabzadeh, Upper House, Göteborg

• Rasmus Johansen, Clarion Live, Malmö

• Jonas Heimbrand, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal

Resultaten komme
r att presenteras här på foodnet.se



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.187