Visst får man älska korv!

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Under mässan Sthlm Food & Wine, som startar den här veckan på Stockholmsmässan, arrangerar Korvakademien ett seminarium under rubriken ”Visst får man älska korv”, om korv idag och i framtiden.

Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram. Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?

Detta tar Korvakademien fasta på genom att arrangera ett seminarium om korv i anslutning till mässan Sthlm Food&Wine den 10-13 november på Stockholmsmässan. Rubriken är ”Visst får man älska korv!” och moderator är Maria Forshufvud, vd,Svenskmärkning AB och ledamot i Korvakademien. Bland programpunkterna finns:

- Mer eller mindre salt i korven? Vad har hänt sedan 2013? Färska resultat

från Konsumentföreningen Stockholm nya saltundersökning presenteras av projektledare Minna Hellman.

- Har korven en plats i dagens matvanor? Professor Tommy Cederholm, Uppsala Universitet är expert på näringsfrågor och folkhälsa och reder ut begreppen om korv ur ett hälsoperspektiv.

- Korv varje dag? Kristina Nordqvist, dietist, om god och bra mat till våra barn.

Framtidens korv! Christina Möller, preses i Korvakademien, spanar in i framtiden.
- Provsmakning! Roland Persson, Årets Kock 1990 och ledamot i Korvakademien, serverar en korv med låg salthalt. Här kan man få prova de nya korvarna med grönsaker, frön och gryn.

Seminariet äger rum på Stockholmsmässan den 11 november, kl 13-14.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.217