Dags för Mack-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den 10 november kommer Sveriges godaste macka att koras på Mack-SM 2016. Åtta finalister från hela landet kommer att tävla om den prestigefyllda vinnartiteln på Sthlm Food & Wine i Stockholm.

Finalisterna har tagit fram var sitt recept på en lunchmacka som görs på allt från klassiskt vetesurdegsbröd och tunnbröd till chia-levain och sjögräsbröd. Mackorna bjuder på olika smakkombinationer, limegravad lax, getfeta, rökt hjortstek tillsammans med grönkålsallad, picklade morötter, lingon och harsyra är bara några exempel.


Förutom smaken kommer mackorna att bedömas efter brödet, utseendet, nytänkande och ekonomi. Mackan ska kunna säljas på ett bageri eller konditori.

Juryn som bedömer mackorna består bland andra av Jimmi Eriksson,Årets Kock 2016, Kim Lund,Årets Bagare 2016 och Johan Blidberg, vinnare Mack-SM 2015.


Finalisterna i Mack-SM 2016 är:
Lizzie Dahlén, Bröd & Bakverk, Kungsbacka, Ellen Axeborg frŒn Centralbageriet i Huskvarna, Nina Sandström, Backers Baker, Bollstad, Marica Lundberg, Estvalls Bageri & Konditori, Moheda, Tobias Andersson, Ulvö Hotell, Ulvöhamn, Lotta Svensson,Bageri Rosetten, Jönköping, Linda Dahlqwist, Bahlsam Living & Café, Åhus och Frida Lundh, Ninas Konditori, Mörrum.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Nyhetsbrev

Myllymäki till Stadsparken

Arkiv

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Sänd till en kollega

0.22