Svensk ny vd på norska Britannia Hotel

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Mikael Forselius har anställts som ny hotelldirektör på Reitan-ägda Britannia Hotel i Trondheim, Norge. Reitangruppen äger hotellet sedan november i fjol,

Sundsvallsfödde Mikael Forselius, verksam i Norge sedan 20 år har anställts som ny hotelldirektör på hotellklassikern Britannia Hotel i Trondheim, där han börjar sin tjänst i början av nästa år. Hotellet är för närvarande stängt och genomgår en stor renovering.

Mikael Forselius är utbildad kock och har bland annat varit anställd på Grand Hotel i Stockholm. De senaste åren har han var administrativ direktör for Röros Hotell Eiendom AS og Röros Hotell AS. Britannias nye hotelldirektör är känd som en populär föredragshållare inom matkultur och givit flera kokböcker, medverkat i TV och erhållit flera gastronomiska utmärkelser.

"- Dette er hele Norges hvite svane. Vi skal blankpolere diamanten, og til den jobben er det logisk å involvere lokale krefter og samarbeidspartnere som har et bankende hjerte for Trondheim. Siden jeg var 14 år har jeg hatt en drøm om å eie det praktfulle Britannia og nå skal vi løfte det slik at hele byen blir stolt av hotellet", säger Odd Reitan i en kommentar till adressa. no.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Nyhetsbrev

Myllymäki till Stadsparken

Arkiv

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Sänd till en kollega

0.55