Frida Leijon Årets Konditor 2016

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Frida Leijon segrade i tävlingen Årets konditor 2016 och är nu även Svensk Mästare för professionella konditorer.



Tävlingen bestod av fem delmoment. Med en modern och minimalistisk elegans skapade Frida bland annat en våningstårta, ”Shuffle”, med bottnar av pistagejaconde och pistagecrisp, toppade av smultronbavaroais och smultron- och yoghurtpannacotta. Tårtan dekorerades med ett par hörlurar i socker.

Första dagen fick Frida problem med att chokladen stelnade för långsamt, eftersom det var varmt i lokalen.

- Efter en tuff dag igår och en natt fylld av grubbel, känner jag att jag presterade på topp idag. Jag höll min tidplan och sprang mellan momenten för att kunna lägga mycket tid på bakverken. Dekorationerna är oerhört utmanande att skapa. Hörlurarna som är gjorda av socker går sönder vid minsta vibration, säger Frida Leijon i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:

Med extrem precision i hantverket, mästerlig teknik och stor kreativitet skapades bakverk på en nivå som sällan skådats. Temat musik tolkades med en minimalistisk elegans som trots sin återhållsamhet stimulerade alla sinnen. Årets vinnare har med bestämdhet tryckt på fast forward, utan paus, för tävlingens utveckling.

Resultat Årets Konditor 2016

Vinnare: Frida Leijon, 30 år, från Uppsala.

Tvåa: Kajsa Nilsson, 37 år, från Bromölla.

Trea: Rhian Shellshear, 31 år, från Göteborg.

Delad fyra: Weilu Wang, 28 år från Stockholm och Ellinor Andersson, 42 år, från Visby


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.13