OS-laget Skåne Kulinar, siktar på guld visar och upp sig hemma

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Media och allmänhet h är välkomna när Skåne Kulinar visar upp sitt tävlingsbidrag till Culinary Olympic. Förutom att titta på tävlingsbidraget kommer man kunna ställa frågor till lagmedlemmarna nu på söndag den 9 oktober klockan 10:00 på Orkla Food, Isbergs gata 9B, Malmö.

Det regionala kocklaget Skåne Kulinar åkerin kort till Tyskland oför att delta i OS i matlagning. Efter ett silver i OS 2012 är målet nu guld. Förberedelserna startar redan tidig morgon måndagen den 17 oktober i ett av lagets träningskök i Eslöv, för att sedan tävla och bli bedömda i tyska Erfurt tisdagen den 25 oktober.

”– Det är full fokus och alla i laget är spända och förväntansfulla inför OS och det stundande äventyret som väntar” säger lagledaren Martin Hansen, till vardags kökschef på Grand Hotel i Lund.

Fakta: Culinary Olympic går av stapeln vart fjärde år och länderna som deltar kan tävla både med regionala och nationella lag. Övriga svenska regionala lag är Culinary Team West of Sweden och Stockholm Culinary Team, mer om SCT i R&S nr 6 som kommer strax före OS.





Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.135