Björn Frantzén gästspelar i Macao

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Kocken och krögaren Björn Frantzén genomför ett nära tre månader långt gästspel på femstjärniga hotellet Altira i Macao. Från 1 oktober till 17 december serveras avsmakningsmenyer med till stor del nordiska råvaror till 12 gäster per kväll.

Restaurant Frantzén stängde tidigare i år för att kunna öppna på ny adress i Stockholm under våren 2017. Under tiden flyttar delar av personalen till Macao i Kina för ett tre månader långt gästspel på hotell Altira. De två olika avsmakningsmenyerna som serveras bygger på nordiska råvaror.

– Genom gästspelet i Macao får vi möjlighet att visa upp i en fjärran del av världen. Det ger oss också möjlighet att utforska och inspireras av den lokala restaurangkulturen i regionen, säger kocken och krögaren Björn Frantzén.

Den tillfälliga restaurangen i Macao drivs av Restaurant Frantzéns köksmästare Marcus Jernmark. På plats finns även Oskar Johansson som är chefbartender inom Frantzéngruppen. I en bar på hotell Altira serverar han sin egenkomponerade drinklista tillsammans med mindre smakbitar från Frantzén.

Under tiden för gästspelet kommer Björn Frantzén även att medverka i den första galamiddagen som hålls i ett nytt samarbete mellan Michelin och Robert Parker Wine Advocate. Middagen går av stapeln i Macao för 700 inbjudna gäster där Björn Frantzén lagar en meny tillsammans med Michelin stjärnkockar från Japan och Macao.

Björn Frantzén är även aktuell med Frantzén's Kitchen, en ny nordisk restaurang som öppnar permanent i Hongkong i november i år.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.112