Guldkon i ny tappning

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Arlas tävling Guldkon kommer i ny tappning efter ett års uppehåll. Nu blir det mer fokus på att premiera de som lagar bra mat till unga och gamla.

Hallå Inger Myresten, marknadschef Arla Foodservice, vad har hänt med ert evenemang Guldkon?
– Vi har pausat under ett år för att toppa formen och inför 2017 är Guldkon tillbaka med ny kraft. Det blir en ännu mer relevant och inspirerande hyllning av de offentliga kökens hjältar!

Varför har ni tänkt om?
– Mycket är sig likt, i grunden är vi väldigt nöjda med tävlingen. Arla Guldko är en värdefull kraft för att inspirera och sprida matglädje, men som i allt annat så behövs utveckling. Vi vill nu framförallt fokusera på mat till unga och gamla. Dessutom vill vi hitta nya sätt att involvera tidigare finalister i Guldkon. Vi vill ta vara på all klokskap och energi som finns i vårt ”Guldko-community” och även kunna skapa en aktiv dialog inom gruppen efter tävlingsåret.

Berätta lite mer om den nya formen och vilka kategorier ni ska ha.
– Vi renodlar genom att fokusera på kärnan; de viktiga kök som serverar skolor, försko­lor och seniorboenden. Vi har lyft bort kategorierna snabbmål och butik och vi har inte kvar miljöarbete som ett eget pris. I dag jobbar alla våra nominerade kök med hållbarhet och miljö, så det går som en ”grön” tråd genom hela tävlingen.
– Vi har också instiftat en ny kategori, med arbetsnamnet ”Årets Ma­tinspiratör”. Där är tanken att lyfta en person eller ett team som gjort något alldeles särskilt för matbran­schen. Det ska vara en mer öppen kategori och tanken är att involvera tidigare Guldko-finalister i juryarbetet – för att både nominera och utse vinnare.

När sjösätter ni den nya Guldkon?
– Vi öppnar för nomineringar under oktober och november i år och finalen äger rum i maj 2017.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Nyhetsbrev

Kvartetten som arbetar hållbart

Arkiv

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Foodhills: "Vi vill bli ledande i Europa"

Företaget tar över Findus anläggning i Bjuv från 1 mars – kommer bygga center för cirkulär livsmedelsproduktion.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

17 februari öppnar konceptet i Stockholm. Eataly omfattar 3 000 kvadratmeter saluhall, restauranger, barer, café och skola.

K-märkt till Solna

Restaurangen öppnar våren 2019 och omfattar 800 kvadratmeter.

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.144