Guldkon i ny tappning

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Arlas tävling Guldkon kommer i ny tappning efter ett års uppehåll. Nu blir det mer fokus på att premiera de som lagar bra mat till unga och gamla.

Hallå Inger Myresten, marknadschef Arla Foodservice, vad har hänt med ert evenemang Guldkon?
– Vi har pausat under ett år för att toppa formen och inför 2017 är Guldkon tillbaka med ny kraft. Det blir en ännu mer relevant och inspirerande hyllning av de offentliga kökens hjältar!

Varför har ni tänkt om?
– Mycket är sig likt, i grunden är vi väldigt nöjda med tävlingen. Arla Guldko är en värdefull kraft för att inspirera och sprida matglädje, men som i allt annat så behövs utveckling. Vi vill nu framförallt fokusera på mat till unga och gamla. Dessutom vill vi hitta nya sätt att involvera tidigare finalister i Guldkon. Vi vill ta vara på all klokskap och energi som finns i vårt ”Guldko-community” och även kunna skapa en aktiv dialog inom gruppen efter tävlingsåret.

Berätta lite mer om den nya formen och vilka kategorier ni ska ha.
– Vi renodlar genom att fokusera på kärnan; de viktiga kök som serverar skolor, försko­lor och seniorboenden. Vi har lyft bort kategorierna snabbmål och butik och vi har inte kvar miljöarbete som ett eget pris. I dag jobbar alla våra nominerade kök med hållbarhet och miljö, så det går som en ”grön” tråd genom hela tävlingen.
– Vi har också instiftat en ny kategori, med arbetsnamnet ”Årets Ma­tinspiratör”. Där är tanken att lyfta en person eller ett team som gjort något alldeles särskilt för matbran­schen. Det ska vara en mer öppen kategori och tanken är att involvera tidigare Guldko-finalister i juryarbetet – för att både nominera och utse vinnare.

När sjösätter ni den nya Guldkon?
– Vi öppnar för nomineringar under oktober och november i år och finalen äger rum i maj 2017.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.108