Björn Frantzén öppnar restaurang i Hong Kong

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

I mitten av november öppnar kocken och krögaren Björn Frantzén sin första restaurang utanför Sverige. Frantzén’s Kitchen i centrala Hong Kong blir en modern bistro med influenser av både det nordiska och asiatiska köket.

Frantzén’s Kitchen är en ny restaurangupplevelse från Björn Frantzén som öppnar i Hong Kong i november. I en stilren nordisk miljö serveras mellanrätter à la carte med hög gastronomisk ambition för upp till 36 gäster. Lokalen ligger i Sheung Wan, ett från början traditionellt kinesisk område i Hong Kong som nu är en av världens trendigaste stadsdelar.
Under de senaste åren har Björn Frantzén genomfört flera gästspel runt om i världen samt skapat en pop-up restaurang i Dubai. Frantzén’s Kitchen blir dock den första permanenta restaurangen utanför Sverige.

– Att öppna Frantzén’s Kitchen i Hong Kong är ett naturligt steg för oss. Jag har länge drömt om att öppna utomlands och det asiatiska köket ligger mig nära till hands, säger Björn Frantzén. Hong Kong är en av världens mest intressanta matstäder och det blir en utmaning att få skapa en nordisk matupplevelse med lokala råvaror och influenser där.
 
Satsningen sker i samarbete med entreprenörsparet Arne och Helen Lindman som bor i Hong Kong sedan 10 år tillbaka och äger fastigheten i Sheung Wan.

– Det moderna svenska köket har länge saknats i Hong Kong och vi är glada över att få vara med om att öppna Frantzen’s Kitchen. Restaurangen kommer representera det bästa av svensk gastronomi, säger Arne och Helen Lindman.
Jim Löfdahl blir köksmästare för Frantzén’s Kitchen. Jim har tidigare haft samma roll på Restaurant Frantzén i Gamla stan i Stockholm och var delaktig i dess resa till två stjärnor i Guide Michelin.
– Efter alla år på Restaurant Frantzén ska det bli otroligt spännande att få vara med och ta Björns gastronomi ut i världen. Att laga nordisk mat i en så fjärran stad som Hong Kong är ett stort steg för oss inom Frantzéngruppen, säger Jim Löfdahl.

Adressen för nya Frantzén’s Kitchen i Hong Kong blir 11 Upper Station Street i Sheung Wan. Restaurangen kommer att ha öppet kvällstid samt även för lunch på helgerna.

Restaurant Frantzén i Stockholm är för tillfälligt stängd för att kunna öppna på ny adress i samma stad under början av 2017.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.159