Björn Frantzén öppnar restaurang i Hong Kong

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

I mitten av november öppnar kocken och krögaren Björn Frantzén sin första restaurang utanför Sverige. Frantzén’s Kitchen i centrala Hong Kong blir en modern bistro med influenser av både det nordiska och asiatiska köket.

Frantzén’s Kitchen är en ny restaurangupplevelse från Björn Frantzén som öppnar i Hong Kong i november. I en stilren nordisk miljö serveras mellanrätter à la carte med hög gastronomisk ambition för upp till 36 gäster. Lokalen ligger i Sheung Wan, ett från början traditionellt kinesisk område i Hong Kong som nu är en av världens trendigaste stadsdelar.
Under de senaste åren har Björn Frantzén genomfört flera gästspel runt om i världen samt skapat en pop-up restaurang i Dubai. Frantzén’s Kitchen blir dock den första permanenta restaurangen utanför Sverige.

– Att öppna Frantzén’s Kitchen i Hong Kong är ett naturligt steg för oss. Jag har länge drömt om att öppna utomlands och det asiatiska köket ligger mig nära till hands, säger Björn Frantzén. Hong Kong är en av världens mest intressanta matstäder och det blir en utmaning att få skapa en nordisk matupplevelse med lokala råvaror och influenser där.
 
Satsningen sker i samarbete med entreprenörsparet Arne och Helen Lindman som bor i Hong Kong sedan 10 år tillbaka och äger fastigheten i Sheung Wan.

– Det moderna svenska köket har länge saknats i Hong Kong och vi är glada över att få vara med om att öppna Frantzen’s Kitchen. Restaurangen kommer representera det bästa av svensk gastronomi, säger Arne och Helen Lindman.
Jim Löfdahl blir köksmästare för Frantzén’s Kitchen. Jim har tidigare haft samma roll på Restaurant Frantzén i Gamla stan i Stockholm och var delaktig i dess resa till två stjärnor i Guide Michelin.
– Efter alla år på Restaurant Frantzén ska det bli otroligt spännande att få vara med och ta Björns gastronomi ut i världen. Att laga nordisk mat i en så fjärran stad som Hong Kong är ett stort steg för oss inom Frantzéngruppen, säger Jim Löfdahl.

Adressen för nya Frantzén’s Kitchen i Hong Kong blir 11 Upper Station Street i Sheung Wan. Restaurangen kommer att ha öppet kvällstid samt även för lunch på helgerna.

Restaurant Frantzén i Stockholm är för tillfälligt stängd för att kunna öppna på ny adress i samma stad under början av 2017.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ny ägare till Rådhuset

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

Nyhetsbrev

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

Arkiv

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.113