Nystart för Internationell Barchef

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Efter två års uppehåll är nu utbildningen i YH–Internationell barchef – med Restaurangakademien som huvudman – igång igen. – Vi har fostrat svensk barelit, och ska fortsätta med det, säger Hans Bihl, kreativ ledare för utbildningen.

Hans Bihl är en bartenderprofil med många års erfarenhet av bartenderyrket och utbildning.

– Bilden av bartenderyrket är att man går en kurs i tre-fyra veckor, sedan är man klar. Det krävs mycket mer än så, förklarar Hans.

­ Utbildningen bedrevs 2007-2013 i Nyköping. Nu är det nystart på Restaurangakademien.

– Studierna omfattar tre huvudområden; barteknik, produktkunskap och ekonomi. Dessutom utökar vi ledarskapsdelen. Sammantaget ger utbildningen studenterna spetskompetens som gör att de kan lyfta en barverksamhet. Vi utbildar yrkesmänniskor inom ett bristyrke som är mycket mer kvalificerat än många tror. En stor del av Stockholms barchefer är före detta studenter till mig, och de är nu med och utvecklar branschen i sin tur, säger Hans Bihl.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.161