Mathias Dahlgren stänger Matsalen och Matbordet

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Restaurang Mathias Dahlgren Matsalen och Matbordet på Grand Hôtel i Stockholm stänger den 22 december. Därefter kommer lokalen byggas om för en ny restaurangsatsning som beräknas som öppna i början av 2017.

– Efter många roliga, tuffa och framgångsrika år är det dags att göra något nytt. 2017 har Matsalen funnits i 10 år och jag har en stark längtan att skapa en helt ny restaurang. Just nu upplever vi en intressant utveckling av svensk restaurangkultur och jag vill fortsätta vara en aktiv del av den. Men först ska vi under de kommande fyra månaderna se till att vi stänger Matsalen och Matbordet med flaggan i topp, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.

Mathias Dahlgren öppnade Matsalen på Grand Hôtel 2007 . Efter nio månader fick restaurangen sin första stjärna i Guide Michelin, som redan året därpå utökades med en andra stjärna.

Matbordet 2014 öppnade han Matbaren på Grand Hotel.

– Det är viktigt för oss att ständigt uppdatera vårt utbud av restauranger, så att de inte bara håller högsta internationella klass utan även känns nyskapande och intressanta för våra gäster. Vi ser därför positivt på att Mathias väljer att stänga Matsalen för att utveckla en ny restaurang med ett helt nytt koncept, säger Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.

Mathias Dahlgrens nya restaurang på Grand Hôtel beräknas öppna under första kvartalet 2017.

Restaurang Mathias Dahlgren Matbaren kommer att drivas vidare enligt befintligt koncept. Övrigt:

2014 startade Mathis Dahlgren Green Rabbit, rågbrödsbageriet tillsammans med och Martin Berg.

På Restauranggalan 2014 vann Mathias Dahlgren priset Årets Innovatör och på Restauranggalan 2009 utsågs Mathias Dahlgrens Matsal till Årets Krog.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han är årets Pizzabagare

Sommarpizza gav vinst på Pizza-SM.

I träning inför Bocuse d´Or Europe - Nu finslipas menyn

Fairtrade-försäljning ökade med mer än 200 miljoner

Svensken handlade Fairtrade-märkta varor för i genomsnitt 376 kronor under förra året.

Finaldags - Han representerar Skandinavien och Baltikum

24-åring från Upper House Dining i Göteborg tävlar i maj i ”S.Pellegrino Young Chef 2018” i Milano.

Ny ägare till Rådhuset

Fiskodling på land planeras i Luleå

Nyhetsbrev

En öl att förena dem alla

Ett tjugotal restauranger i Västerås går ihop för att tillsammans brygga ett gemensamt öl.

Arkiv

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

En sommelier att räkna med

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Sänd till en kollega

0.11