Juni toppmånad för restauranger

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Restaurangernas försäljning ökade med 5,1 procent under juni 2016 jämfört med juni 2015. Bäst gick det för trafiknära restauranger, som växte med 16,3 procent. Majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade ökad försäljning under juni månad, dock inte personalrestauranger och hotellens restaurangförsäljning.

Restaurangomsättningen ökade med 7,2 procent i juni 2016 jämfört med juni 2015, i volym ökade den med 5,1 procent. Rensat för prisutveckling och kalendereffekt (som kan hänföras till hur dagarna i månaden ligger jämfört med föregående år) ökade omsättningen med 5,1 procent.

Första halvåret 2016 visade på en stark tillväxt i ett historiskt perspektiv. Detta genom att omsättningstillväxten i volym under första halvåret 2016 i restaurangbranschen var preliminärt 6,1 procent jämfört med motsvarande period 2015, säger Visita och DLF i en kommentar till Restaurangindex för juni månad.¨

Den snabba omsättningstillväxten under året i restaurangbranschen verkar inte påverka restaurangföretagens syn på lönsamheten särskilt positivt.

I Konjunkturinstitutets mätning för andra kvartalet 2016 har restaurangföretagens syn på lönsamheten dock förbättrats något.

Det är fortsatt stora skillnader i omsättningsutvecklingen mellan olika restaurangkategorier.

För hotellrestaurangerna redovisas, precis som under maj, kraftigt minskad omsättning jämfört med samma månad 2015. Det anser Visita och DLF vara förvånande eftersom hotellmarknaden utvecklas starkt för närvarande avseende efterfrågan på hotellrum.

Länk till pressmeddelande:


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.457