Franchisedag på Entreprenörsveckan

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

I samband med Entreprenörsveckan i Båstad 20-22 juni blir det en heldag om affärsmodellen Franchise. Det blir en intressant dag både för de som har erfarenhet av franchise och för de som är intresserade av modellen.

Heldagen om franchise kommer bland annat att innehålla punkter som för- och nackdelar med franchise, franchise som affärsmodell och trender inom franchise.

Det blir också workshop där deltagarna kan välja mellan att ingå i en grupp som redan har erfarenhet av franchise och de som är intresserade av affärsmodellen och vill utvecklas inom franchise.
Den första workshopen, med deltagare med erfarenhet, kommer att diskutera följande frågor:
Skillnaden mellan 2-5 till 20-50 enheter, vad bör man tänka på. Talare är Mikael Holmstrand, vd, Garageportexperten.
Digital marknadsföring, för etablerade kedjor behandlas av Hannes Aurell, Director of business development, Jajja Media Group/Google.
Eva Losman Ragnå, Business Sherpa, Madicon, talar kring utbildning och kompetenshöjning inom kedjor, en konkurrensfaktor.
Hur säkerställer du att du har rätt franchisetagare beskrivs av Niclas Hedefalk, Säljchef, 2Secure.
Det blir också franchisejuridik internationellt och vad bör man tänka på innan man etablerar sig i andra länder? Talare är Anders Fernlund, advokat/delägare, Advokatfirman Nova.
Andra frågor som diskuteras är franchise utanför Sverige, vad bör jag tänka på? Talare: Jonas Ideström, Franchisekonsult, Franchisearkitekt. Det blir även en punkt om ekonomiuppföljning och nyckeltal i kedjor, talare: Kristoffer Nord, Visma Services.

För de nyfikna och för de som vill utvecklas inom franchise, kan man lyssna till representant från Franchisegroup som redovisar vad krävs för att bli franchisetagare. Det blir också information om grundläggande franchisejuridik vid uppstart. Talare: Elisabeth Hoffnell Vestin, advokat, Hannes Snellmann.

För mer information om Entreprenörsveckan i Båstad samt om Franchisedagen, www.entreprenorsveckanbastad.se


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Program GastroNord 24-27 april 2018

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Nyhetsbrev

Bubbelvåffla i Malmö

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Pubexpansion för Rasta Group

Sänd till en kollega

0.108