Frida Ronge gästspelar på Långbro Värdshus

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Frida Ronge med sin nordisk-japanska matlagning gör ett gästspel i juni på Fredrik Erikssons Långbro Värdshus. Men det blir inget klassiskt gästspel à la långa avsmakningsmenyer och vita dukar. Istället bjuds det på ”pop-up” på Långbros Bakficka.

Frida Ronge är åter i Stockholm efter att ha drivit prisbelönta vRÅ i Göteborg sedan 2012. Här ska hon basa över den stora takkrog ovanpå nya hotellet At Six som Petter Stordalen öppnar i mars 2017. Modern skandinavisk matkultur på lokala råvaror influerat av japanska tillagningsmetoder och smaker är Frida Ronges signum och på hennes kommande takrestaurang får det svenska och nordiska en touch av Japan på ett helt nytt sätt. Smakprov på detta står på menyn den 17 juni då Frida Ronge gästspelar på Långbro Värdshus.
– Förr i tiden var gästspel ofta internationella och arrangerades för att erbjuda kroggästerna något bättre än det egna köket. Numera handlar det snarare om utbyten av högklassisk gastronomi, berättar Fredrik Eriksson. Med Fridas gästspel vill vi ta det ett steg länge; öppna upp för en ny typ av popup-event, enklare och mer avslappnat format.

Det är mötet mellan generationer och olika kokkonst som inspirerar och berikar kocklivet är de båda eniga om. Att etablerade kockar stödjer och uppmuntrar yngre förmågor ger trygghet och potential att utvecklas, medan de nya talangerna bidrar med nya perspektiv på grund av sin oräddhet i skapandet.

-Därför känns det extra kul med det här eventet, säger Frida Ronge. Fredrik Eriksson är en förebild på många sätt och jag är jätteglad att få gästa honom med mina matkreationer.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Nyhetsbrev

Myllymäki till Stadsparken

Arkiv

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Sänd till en kollega

0.14