Smaka på Stockholm fyller 25 

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

2-6 juni blir Kungsträdgården i Stockholm återigen en gastronomisk mötesplats när Smaka på Stockholm hålls. I år fyller festivalen 25 år och gästas bland annat av Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Tommy Myllymäki.

Smaka på Stockholm är en av världens största matfestivaler där flera av landets främsta kockar, restauranger och foodtrucks samlas varje år. Under de senaste åren har utbudet utvecklats med helt nya deltagare. De består bland annat av gästspelande krögare från norr till söder vilket ger besökarna ännu fler matupplevelser. Med publikrekord på över
350 000 besökare har matfestivalen blivit en av de största i världen.

Bland alla aktiviteter märks bland annat att under var sin dag flyttar Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Tommy Myllymäki in i den nya pop-up-krogen tillsammans med flera av Sveriges främsta kockar. Här serverar de sina signaturrätter och en mini-3-rätters-meny.
Från Fäviken i Jämtland gästspelar Magnus Nilsson med sin välkända Korvkiosk från Åre. Ulf Wagner och Gustav Trägårdh tar med sina specialrätter från Sjömagasinet i Göteborg för ett gästspel i huvudstaden.
En nyhet för året är öppnandet av ett nytt salutorg med matupplevelser från hela Sverige. Här samlas 30 av landets bagare och mjölnare under ledning av Sébastien Boudet, samt över 40 mathantverkare som förädlar de främsta svenska råvarorna. Hos mathanverkarna kan besökare få smaka på allt från ost, charkuterier, must och saft, samt köpa med sig produkterna hem.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Östgöta Kök öppnar på Garnisonen

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här är restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Nyhetsbrev

Myllymäki till Stadsparken

Arkiv

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Sänd till en kollega

0.171