Ledarskifte i Svenska kocklandslaget

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Jonas Franzen slutar som lagledare för svenska kocklandslaget efter OS 2016. Han kommer att leda laget under sommaren och hösten inför det stora målet i Erfurt i oktober och efterträds av Fredrik Andersson som ny lagledare från 1 januari 2017.

Lagledare Jonas Franzen har tagit ett beslut att inte förlänga sitt kontrakt som lagledare efter OS 2016. Han kommer att leda laget under sommaren och hösten för att på bästa sätt förbereda laget inför det stora målet i Erfurt i oktober vilket är Jonas sista framträdande som lagledare för Svenska Kocklandslaget.

Jonas Franzén kommer därefter att fungera som bollplank för det nya laget. Från 1 januari 2017 efterträds han av Fredrik Andersson, nu medlem i Kocklandslaget.

Fakta Fredrik Andersson

Född: 1983
Yrkeserfarenhet, bland andra: Banken Bar & Brasserie Falun, Heaven 23 Göteborg, Råda Säteri Mönlycke, Trädgår’n Göteborg, Tvåkanten Göteborg & Gothia Towers Göteborg
Tävlingsmeriter: VM-silver med Kocklandslaget 2014, Sveriges Köttkock 2009, tvåa Linie Award 2008, Årets Noreskock 2008, tre semifinaler i Årets kock. Finalist Årets kock 2016.
Nuvarande arbetsplats: Gothia Towers, Göteborg



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.233