Stockholmskrogar flyttar hem till Svante, Zandra och Risbergs i Solna

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Idag finns allt från att kockar öppnar upp sina hem, gästspelar hos kollegor, skapar pop up, gör krogar enligt über-konceptet. You name it som vi säger på svenska. Nu kommer ännu en tvist på vad en krog kan vara. Tre stockholmskrogar tar ett nytt steg i riktningen och flyttar in i tre privata hem.



Under tre kvällar öppnar tre toppkrogar i tre helt vanliga stockholmshem. Restaurangerna Pelikan, Luzette och Strandvägen 1 flyttar in hos Svante, 81 år, Zandra, 31 år, och familjen Risberg.

Bakom det här initiativet står Stockholm Gas tillsammans med restaurangerna. Ett experiment där utmaningen ligger i att laga en krogmeny i en helt annan miljö än i ett restaurangkök och få gästerna att trivas lika bra i ett vanligt hem som på en vanlig krog, samt visa att en hemmakock kan laga riktig proffsmat. Alla stockholmare har möjlighet uppleva experimentet med hemma-hos-restauranger.

Datum:

19 maj. Luzette till Telefonplan

26 maj Strandvägen1 till Solna

Pelikan 2 jun till – Rörstrandsgatan

info: stockholmgas.se/hemmahos







Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.16