Två svenskar vidare i semifinal och starkt nordiskt i sommelier-VM

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

De bägge svenska kandidaterna Arvid Rosengren och Robert Andersson har kvalificerat sig till semifinalen i sommelier-VM som pågår just nu i Mendoza Argentina.

Sveriges bägge stjärnsommelier vidare i VM.Den svenske Europamästaren i sommelleri Arvid Rosengren gick som väntat vidare till semifinal i sommelier-VM som just nu pågår i Mendoza, i Argentina. Även Robert Andersson Sveriges nationella kandidat gick vidare till semifinal.I övrigt nordisk skräll denna kväll eftersom även Danmarks Christian Thorholt Jacobsen, Heidi Mäkinen, Finland och Henrik Dahl Jansen, Norge, kvalificerade sig till semifinal.

– Jag var aldrig osäker, jag visste att jag hade gjort alla moment så pass bra att det räckte för minst semifinal, om inte ännu bättre, säger Arvid Rosengren. Nu ska jag koppla av och kanske läsa på lite teori ikväll och ladda inför söndagens semifinal. Det skulle kännas dumt om det dyker upp något i morgon och jag har missat något.

Robert Andersson tog sig också vidare bland det 61 kandidater som deltog första omgången.

– En fantastisk framgång för Sverige, men också för Norden som har fem semifinalister av de femton som gick vidare. Det är också väldigt kul att se att alla fyra tjejer som deltog gick vidare, säger Karina Tholin ordförande i Svenska Sommelierföreningen.

– De fanns ingen annan utväg än att vi ska ha två svenskar i semifinalen, säger Sören Polonius, coach för de svenska kandidaterna. De har utvecklats väldigt mycket som personer. Allt utvecklats när man tränar, paletten, den mentala biten hos en tävlingssommelier. Du ska bli bättre det är det handlar om.

Även Japans bägge kandidater Hiroshi Hishida och Satoru Mori gick vidare.

Samtliga kvinnliga tävlande gick vidare utöver Hedi Mäkinen finns nu även Paz Levinson, Argentina, Julie Dupouys, Irland, Elyse Lambert, Kanada i startfältet av semifinalen på söndag.
Samtliga finalister.

Robert Andersson, Sverige,
Christian Jacobsen, Danmark,
Heidi Mäkinen, Finland,
Piotr Pietras, Polen
Rassavkin Alexander, Ryssland
Henrik Dalh Johansen, Norge,
Gareth Ferreira, Sydafrika,
Hiroshi Hishida, Japan,
David Biraud, Frankrike
Elyse Lambert, Kanada,
Julie Dupouys, Irland,
Raimonds Tomsons, Latvia,
Satoru Mori, Japan,
Arvid Rosengren, Sverige



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.152