Två svenskar vidare i semifinal och starkt nordiskt i sommelier-VM

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

De bägge svenska kandidaterna Arvid Rosengren och Robert Andersson har kvalificerat sig till semifinalen i sommelier-VM som pågår just nu i Mendoza Argentina.

Sveriges bägge stjärnsommelier vidare i VM.Den svenske Europamästaren i sommelleri Arvid Rosengren gick som väntat vidare till semifinal i sommelier-VM som just nu pågår i Mendoza, i Argentina. Även Robert Andersson Sveriges nationella kandidat gick vidare till semifinal.I övrigt nordisk skräll denna kväll eftersom även Danmarks Christian Thorholt Jacobsen, Heidi Mäkinen, Finland och Henrik Dahl Jansen, Norge, kvalificerade sig till semifinal.

– Jag var aldrig osäker, jag visste att jag hade gjort alla moment så pass bra att det räckte för minst semifinal, om inte ännu bättre, säger Arvid Rosengren. Nu ska jag koppla av och kanske läsa på lite teori ikväll och ladda inför söndagens semifinal. Det skulle kännas dumt om det dyker upp något i morgon och jag har missat något.

Robert Andersson tog sig också vidare bland det 61 kandidater som deltog första omgången.

– En fantastisk framgång för Sverige, men också för Norden som har fem semifinalister av de femton som gick vidare. Det är också väldigt kul att se att alla fyra tjejer som deltog gick vidare, säger Karina Tholin ordförande i Svenska Sommelierföreningen.

– De fanns ingen annan utväg än att vi ska ha två svenskar i semifinalen, säger Sören Polonius, coach för de svenska kandidaterna. De har utvecklats väldigt mycket som personer. Allt utvecklats när man tränar, paletten, den mentala biten hos en tävlingssommelier. Du ska bli bättre det är det handlar om.

Även Japans bägge kandidater Hiroshi Hishida och Satoru Mori gick vidare.

Samtliga kvinnliga tävlande gick vidare utöver Hedi Mäkinen finns nu även Paz Levinson, Argentina, Julie Dupouys, Irland, Elyse Lambert, Kanada i startfältet av semifinalen på söndag.
Samtliga finalister.

Robert Andersson, Sverige,
Christian Jacobsen, Danmark,
Heidi Mäkinen, Finland,
Piotr Pietras, Polen
Rassavkin Alexander, Ryssland
Henrik Dalh Johansen, Norge,
Gareth Ferreira, Sydafrika,
Hiroshi Hishida, Japan,
David Biraud, Frankrike
Elyse Lambert, Kanada,
Julie Dupouys, Irland,
Raimonds Tomsons, Latvia,
Satoru Mori, Japan,
Arvid Rosengren, Sverige



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.139