Food på Mood

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Amf Fastigheter som äger gallerian Mood Stockholm vill locka fler besökare till gallerian. Nu satsar man på ett evenemang man kallar Mood Food Hopping med reapriser på mat.

Hallå Åsa Bergendorf, marknadsansvarig, på Mood Stockholm som ägs av AMF Fastigheter, vad är "Mood för Food" för något?
– Evenemanget Mood Food Hopping är en möjlighet för oss att bjuda in till en matresa som sträcker sig från Kina, genom Europa och över till USAs östkust. Våra olika restauratörer erbjuder smaker från hela världen den 6 april ‬under Mood Food Hopping på Boqueria, Café Egoïste, EAT, Royal Copenhagen och Vigårda. Konceptet bygger på att du tar med dig ett gäng hungriga vänner till Mood Stockholm och går från restaurang till restaurang för att prova smårätter som speglar de individuella köken. Normalt sett kostar detta drygt 600 kronor men nu kör vi priset 300 kronor.

Varför gör ni denna happening?
– Sedan Mood Stockholm slog upp portarna 2012 har upplevelsen kring mat och sociala sammankomster varit ett stort fokus. Nu vill Mood erbjuda såväl stammisar som nya matälskande gäster möjligheten att prova flertalet av Moods restauranger under en och samma kväll.

Hur mycket betyder restaurangverksamheten i Mood?
– Mood Stockholm utvecklades för tre år sedan. För att skapa liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll lät man några av Sveriges främsta restauratörer utveckla restaurangkoncept som kom att fungera som handelsplatsens ankare. Då var det något helt nytt att tydligt satsa på restaurangerna på det här sättet. Nu är Mood en självklar mat- och shoppingdestination.

Har ni den mix av mat&dryck som ni önskar eller finns andra önskemål?
– Mat är och kommer förbli en viktig del av Mood Stockholms erbjudande och identitet och vi tittar hela tiden på hur platsen kan utvecklas på bästa sätt. AMF Fastigheters strategi är att utveckla platser där människor vill vara och mat är en stor del i upplevelsen. Det som händer nu är att vi tittar på att utveckla fler delar av kvarteret runt om handelsplatsen och låta Mood Stockholms inspirerande identitet växa ut. Kvarteret kommer att innehåll allt det som kännetecknar en levande stadsdel, från kontor, handel, service och till mat- och restaurangutbud.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.139