Allt fler krögare debiterar no-shows

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Gäster som bokar men som inte inte dyker upp får också betala. Det visar en undersökning som sajten stockholmdirekt.se gjort. Michelin-krogar, som kräver boknings-konsekvens är bland andra Oaxen krog , Grand Hotel - Matsalen, Restaurant Frantzén Esperanto, Gastrologik och Ekstedt.

Majoriteten av de krogar som tillfrågats av stockholmdirekt.se tar betalt för gäster som bokar men inte dyker upp.

– Det handlar inte om att straffa någon, bara om att säkerställa businessen, säger Anna Rönngren som är restaurangchef och sommelier på Restaurant Frantzén i Gamla stan till stockholmdirekt.se.

Oaxen tillämpar betalning för no-shows sedan tre år.

– För att kunna bedriva en restaurang på sådan hög nivå är ett sådant system nödvändigt. Att bedriva fine dining är väldigt smalt och varje servering är specifik. Står man plötsligt med tomma bord kan man inte bara skicka hem personal, säger Martina Cissig bokningsansvarig för Oaxen Krog.

Länk till artkeln på stockholmdirekt.se


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.131